Ingrediente: 1 kg de cartofi, 3 file-uri de somon feliate, 1 lingură ulei de măsline, 2 cepe roşii tăiate julien, o lingură de făină, 300 g baby spanac, 200 ml smântână pentru gătit, 50-100 g caşcaval ras, unt pentru uns tava
Mod de preparare: Preîncălzim cuptorul şi ungem cu unt o tavă care nu lipeşte. Fierbem cartofii cu puţină sare, iar când sunt gata îi dăm deoparte. Încingem uleiul de măsline într-o tigaie şi punem ceapa tăiată julien (felii subţiri) pentru cinci minute. Adăugăm făina şi amestecăm. Opărim spanacul la foc mediu, apoi scurgem excesul de apă. Punem în tavă, strat după strat, cartofii, ceapa, spanacul şi somonul feliat, terminând cu un strat de cartofi. Turnăm smântâna peste, presărăm caşcavalul ras şi dăm la cuptor 20-30 de minute, la foc mediu.