Ingrediente: 1 ou, 200 gr unt, 100 gr zahăr pudră, 250 gr făină, 1 linguriţă praf copt, 1 esenţă rom, 200 gr cremă de ciocolată, 100 gr ciocolată amăruie
Mod de preparare: Batem untul cu zahărul până se spumează. Încorporăm oul. Adăugăm făină, praful de copt şi esenţa şi frământăm. Dăm aluatul la rece pentru cel puţin 30 de minute. Întindem o foaie de aluat şi cu o formă o decupăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi aşezăm fursecurile. Coacem în cuptorul încins până se rumenesc uşor pe fund. Punem pe un fursec cremă de ciocolată şi lipim două câte două. Topim ciocolată la bain-marie, punem într-un poş subţire şi glazurăm fursecurile. Lăsăm să se întărească ciocolată şi să le pătrundă cremă.