Ingrediente: 500 gr cotlet de porc, 1 ceapă, 1 fir praz, 1 morcov, 200 ml bere blondă, 35 gr făină, ierburi provence, usturoi, boia, piper negru şi verde măcinat, chili, sare, 2 linguri ulei
Mod de preparare: Presăraţi boia dulce, piper negru şi verde, usturoi granulat, chili şi sare, peste carne apoi puneţi ierburi provence. Încingeţi uleiul şi prăjiţi cotletul. Scoateţi carnea şi în grăsimea rămasă adăugaţi ceapa, prazul şi morcovul. Puneţi cotletul înapoi şi turnaţi berea şi 250 ml apă. Presăraţi ¼ linguriţă ierburi provence şi sare. Fierbeţi. Strecuraţi printr-o sită fină sosul rămas. Apăsaţi cu dosul lingurii pe legume pentru a extrage toată zeama. Dizolvaţi făina în câteva linguri de apă rece şi turnaţi-o în sos, apoi fierbeţi-o la foc mic amestecând timp de cinci minute. Pentru servire, feliaţi cotletul felii subţiri.