Ingrediente: 500g făină, 250-300 ml apă călduţă, 20-30 g drojdie proaspătă, 1/2 linguriţă de zahăr, un vârf cuţit cu sare, o varză, 1- 2 legături mărar, o ceapă roşie, sare, piper, o linguriţă boia de ardei dulce
Mod de preparare: Amestecăm drojdia, zahărul şi 50 ml de apă călduţă şi lăsăm la dospit. Adăugăm restul ingredientelor, frământăm şi lăsăm aluatul la crescut. Varza tocată se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt în puţin ulei de măsline, sare, piper, cimbru şi o linguriţă de boia. La final se adaugă mărarul tocat, se amestecă şi se opreşte focul. Varza se lasă la răcit.
Aluatul crescut se împarte în mai multe bucăţi pe care le întindem. Punem umplutură de varză, apoi împăturim cu partea de aluat neacoperită de compoziţie. Se prăjesc într-o baie de ulei pe ambele părţi.