spot_img
duminică, noiembrie 24, 2024
HomePublicitatePodul din Mateieni, simbolul nepăsării. "Nu suntem în Congo, suntem în Botoșani!"

Podul din Mateieni, simbolul nepăsării. „Nu suntem în Congo, suntem în Botoșani!”

C.M.F. 11240002

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Într-o vizită neașteptată în comuna Dimăcheni, Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani, a expus criza infrastructurală gravă care pune în pericol viața locuitorilor satului Mateieni. Conform acestuia, un pod de pe drumul comunal 69A, singura legătură sigură a satului cu restul comunei, riscă să se prăbușească din cauza lipsei de intervenții și a neglijenței autorităților.

„Nu, nu sunt în Congo, într-un loc uitat de lume. Sunt chiar aici, în Botoșani. Acest pod chiar există! Am primit numeroase mesaje de la voi, care mi-ați semnalat situația unui pod din Mateieni, pe cale să se prăbușească, iar locuitorii sunt nevoiți să-l traverseze zilnic. A trebuit să văd cu ochii mei și… iată! Așa arată un județ „dezvoltat”. Clujul, Oradea și Sibiul sunt pistol cu apă, în concepția unora învățați doar cu tăiatul de panglici”, a declarat Iftime, subliniind ironia situației în fața imaginii de județ „în curs de dezvoltare”.

O problemă veche, dar ascunsă
Problemele podului din Mateieni sunt bine cunoscute în comunitate și au fost raportate încă din noiembrie 2020. Podul, aflat pe drumul comunal 69A, a suferit deteriorări severe la capete, care s-au surpat sub eroziunea solului. Primarul Marinel Moruz (PSD) a explicat că, deși s-au făcut mici lucrări de reparații pentru a consolida capetele podului, problema nu a fost niciodată rezolvată în totalitate. O eventuală prăbușire a podului ar putea avea consecințe grave, atât pentru locuitori, cât și pentru administrația locală, care ar putea fi trasă la răspundere civilă și penală.

„Județul asistat” – Probleme politice și economice
Problemele de infrastructură sunt doar o parte a tabloului mai amplu al dificultăților județului Botoșani, marcat de lipsa investițiilor și declinul economic. Ovidiu Jitaru, candidat PNL pentru Senat, este unul dintre cei mai vocali critici ai guvernării PSD în județ, pe care o acuză de neglijență și incompetență. „„Când spun că Botoșaniul este un „județ asistat”, mă refer la o realitate dureroasă. PSD ne-a transformat județul într-o zonă săracă, dependentă de ajutoarele de la stat. Singura opțiune pentru mulți botoșăneni este să fie bugetari sau să plece în alte țări pentru a găsi un loc de muncă. Investițiile lipsesc și nu există niciun plan de dezvoltare pe termen lung. PSD a adus județul nostru în pragul depopulării și al dezastrului economic. Noi, #EchipaValeriuIftime, nu acceptăm acest lucru! Venim cu soluții și, cel mai important, cu specialiști și oameni cu realizări care cunosc potențialul județului și știu ce au de făcut. Credem într-un viitor în care comunitatea botoșăneană își decide singură soarta, fără să fie la mila politicienilor care au demonstrat că nu le pasă de oameni. Pentru schimbarea pe care o dorim cu toții este nevoie însă de votul fiecăruia, altfel, lipsa locurilor de muncă, subdezvoltarea și lipsa oportunităților de afaceri vor rămâne, ca în prezent, o normalitate pe care PSD o întreține din incompetență”, a spus Ovidiu Jitaru.

Soluțiile vin cu oamenii potriviți
Alți membri ai echipei PNL au subliniat necesitatea unei administrații competente și a investițiilor strategice. Luciana Buliga, candidată pentru Camera Deputaților, a vorbit despre contribuția sa în sectorul medical și a promis soluții concrete pentru problemele sistemului sanitar botoșănean. „„Diferența dintre cei care doar vorbesc și cei care fac este experiența. Am ales ca pentru județul meu să ofer tot ceea ce am: expertiză, inițiative și ani de practică alături de oameni. Facultățile pe care le-am absolvit, perioada lucrată în spital, dar și munca pe care o fac în prezent în farmacie m-au învățat cum trebuie îmbunătățit sistemul medical din Botoșani.

Asta e ceea ce avem noi, cei din echipa lui @Valeriu Iftime: experiență și pregătire profesională. Cunoaștem problemele de la firul ierbii și suntem determinați să le rezolvăm. Munca este cea care mă recomandă pe mine, iar în această campanie mă prezint așa cum sunt cu adevărat, un specialist care știe cum poate fi de ajutor acestui județ. Dragi botoșăneni, împreună continuăm schimbarea!”” a declarat aceasta.

Ionela Aiftincă, avocat și candidată pentru Senat, a subliniat la rândul său importanța pregătirii profesionale în administrația locală și centrală, criticând indirect candidații PSD pentru lipsa de competență. „„Sunt unicul avocat pe un post eligibil pe listele Botoșaniului și asta spune multe despre modul în care @Valeriu Iftime a ales această echipă, adică oameni care au reușit în afara politicii. Pregătirea mea este evidentă, am absolvit Facultatea de Drept cu media 9,35. Câți dintre candidații PSD ne pot arăta măcar o diplomă de studii superioare? Nu au pregătire și nici rezultate. Am fost conduși de marionete de partid, fără idei și competență… Atâta timp cât județul Botoșani va avea parlamentari cu o pregătire profesională îndoielnică, cu declarații controversate și scandaluri în spate, nu putem vorbi de dezvoltare. Candidez pentru Senatul României și o fac cu toată încrederea că voi reuși. Alături de colegii din echipa lui @Valeriu Iftime continuăm schimbarea pe care ne dorim să o vedem în Botoșani!”, a spus Aiftincă.

Întrebarea cheie. Cine se face responsabil?
Prezența lui Valeriu Iftime la Dimăcheni a scos în evidență nu doar neajunsurile unui singur pod, ci și absența unui management strategic la nivel de județ. Miza rămâne aceeași – cine va asigura o viață decentă locuitorilor din Botoșani.

 

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
-0.4 ° C
-0.4 °
-0.4 °
86 %
2.7kmh
4 %
Dum
2 °
lun
4 °
mar
3 °
mie
3 °
joi
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Având în vedere că se apropie sărbătorile, s-au montat semne și pentru musafiri.

EDITORIAL

La treizeci și de ani după căderea oficială a comunismului, în România procesul electoral a devenit un spectacol mai degrabă decât un act de...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...