duminică, septembrie 8, 2024
AcasăPublicitateAUR critică lucrările de asfaltare ale primarului PSD Cosmin Andrei și comportamentul...

AUR critică lucrările de asfaltare ale primarului PSD Cosmin Andrei și comportamentul liberalilor (video)

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani au atacat comportamentul liberalilor după incidentul de la Festivalul „Floare Albastră”, dar și lucrările de asfaltare recente efectuate de primarul PSD Cosmin Andrei.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Astăzi, în cadrul conferinței săptămânale de presă organizate la sediul AUR, Cătălin Silegeanu, candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Botoșani, și-a expus punctul de vedere în privința incidentului de la finalul săptămânii trecute în care au fost implicați o parte din membrii PNL Botoșani.

„Îi îndemn și îi sfătuiesc să lase îmbrâncelile cu jandarmii”

Atunci, liberalii au mers îmbrăcați cu tricouri imprimate cu un mesaj asociat cu campania electorală. Situația e escaladat pentru că primarul PSD Verginel Gireadă a interzis campania electorală la festival. Practic, politicienii nu au avut voie să poarte niciun obiect vestimentar cu siglă de partid.

„Îi îndemn să se apuce să facă campanie electorală, îi îndemn și îi sfătuiesc să lase îmbrâncelile cu jandarmii. Știți foarte bine ce s-a întâmplat la Festivalul „Floare Albastră”. Unii oameni spuneau că aveau pretenții de la noi să vadă așa ceva, dar sub nicio formă. Le-am zis că atât timp sunt aici nu o să vedeți acest gen”, a declarat Cătălin Silegeanu.

Candidatul AUR la primăria municipiului Botoșani consideră că acest comportament a fost dictat, de fapt, de la centru. „Se pare că ei au luat apucături de golani, în loc de oameni politici. Cred că au primit de la București, simt că pierd și atunci le-au zis «Domnule, faceți tot ceea este posibil, indiferent că vă îmbrânciți cu jandarmii». Adică eu să-l văd pe domnul Flutur și pe domnul Voicu că se îmbrânceau și cu reprezentanți din Consiliul Local. Oamenii erau puși acolo pentru a păstra ordinea publică. Am informația că a fost și domnul Iftime pe acolo și a fost calmat de domnul Budăi”.

Asfaltări programate electoral

Reprezentanții AUR nu s-au ferit, însă, să îi critice și pe social democrați. Marian Murariu, consilier local ales pe listele PSD în urmă cu patru ani, dar care a trecut recent în tabăra AUR, susține că primarul PSD Cosmin Andrei asfaltează pe repede înainte în ultima vreme, iar calitatea lucrărilor este îndoielnică.

„Miercuri a plouat, eram în oraș, pentru că suntem foarte activi și vrem să vedem nevoile cetățenilor și ale orașului. Am constat că, după ploaie, pe strada Marchian care era plină de bălți, plină de apă, au apărut echipe de muncitori. Cu niște măturoaie încercau să împingă la vale apa din bălți și încercau să curețe mizera, lucru care nu este corect. În mod normal, lucrările se fac atunci când este uscat carosabilul, iar dacă este puțin umed, îi dau o idee domnului primar și firmei care construiește, se folosește un compresor de înaltă presiune pentru a sufla mizeria și pentru a zvânta umezeala de pe carosabil”, a declarat Marian Murariu.

„Aceste lucrări puteau fi temporizate oricând în aceștia patru ani”

De asemenea, acesta a menționat că problema stării degradate a străzii Marchian este cunoscută de patru ani, timp în care lucrările puteau fi programate și executate în mod corespunzător. Murariu a sugerat că decizia de a efectua aceste lucrări chiar înainte de alegeri este o acțiune menită să sfideze cetățenii, insinuând că este o manevră electorală.

„În momentul în care torni asfaltul în umezeală, priza dintre stratul nou de asfalt și stratul vechi nu se face cum trebuie și există pericolul degradării. Acel asfalt va sări și se va degrada mult mai repede. Este bătaie de joc de banii publici, se știe încă de patru ani că strada Marcian este foarte stricată, foarte degradată, se circulă greu pe acolo. (…) Știu foarte bine că aceste lucrări puteau fi temporizate oricând în aceștia patru ani, iar dumnealui alege, spre sfidarea cetățenilor, fix săptămâna înainte de alegeri”, a mai precizat Murariu.

 

(Comandat de Alianța pentru Unirea Românilor Cod Mandatar Financiar 21240330)

 

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
18.6 ° C
18.6 °
13.3 °
33 %
1.3kmh
0 %
Dum
28 °
lun
29 °
mar
30 °
mie
21 °
joi
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cea mai reușită parcare de luna asta. Și a fost concurență mare.

EDITORIAL

Faptul că în ultima perioadă trei membri marcanți ai PNL au dispărut de pe lista de consilieri locali ar putea însemna pentru unii cimentarea...

EPIGRAMA ZILEI

Mulți spun că doamna primar Are de elucidat Dacă al ei drag vlăstar Este fată sau băiat...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...