marți, octombrie 15, 2024
AcasăPrima PaginăPatru răniţi după o bătaie cu furci şi topoare în stradă. Au...

Patru răniţi după o bătaie cu furci şi topoare în stradă. Au intervenit mascaţii (VIDEO)

Scene de groză au avut loc în plină zi, pe străzile unei comune din judeţul Botoşani. Două grupuri de tineri s-au luat la bătaie cu furci şi topoare. Doar intervenţia în forţă a trupelor de mascaţi a liniştit spiritele, iar agresorii au fost reţinuţi. Patru victime au ajuns la spital.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Incidentele şocante au avut loc luni la amiază, pe una dintre străzile din comuna Ungureni. Două grupuri de tineri s-au luat la bătaie cu ce au găsit la îndemână, iar bătrânul în faţa casei căruia s-au bătut a fost şi el prins în încăierare.

Conflict început la bar

Totul ar fi pornit de la nişte fete. În conflict au fost implicaţi doi fraţi, în vârstă de 26 şi respectiv 29 de ani şi alţi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani. Cu toţii ar fi mers într-un local din Ungureni, unde au băut împreună o cafea. Discuţiile dintre cele două grupuri s-au încins, însă, şi s-a ajuns la injurii şi ameninţări, moment în care cei trei au părăsit localul şi au urcat la bordul unei maşini. Cei doi fraţi au urcat şi ei într-o maşină şi au pornit în urmărirea acestora.

După câteva sute de metri, în faţa unei case, ambele maşini au oprit, iar cei cinci au început să îşi împartă pumni şi picioare cu nemiluita. Înarmaţi cu bâte şi topoare, aceştia şi-au spart reciproc geamurile la maşini.

„Pe băieți i-am întrebat ați avut ceva cu dânșii și au spus că au mers la market ca să bea cafeaua dimineață și ar fi spus la niște fete ceva și de acolo s-a luat conflictul și au venit și i-au urmărit cu mașina până acasă. Și după ce s-au întors a început să se dea jos din mașină. I-au urmărit ceilalți”, a spus soţia unuia dintre cei agresaţi.

Bătrân bătut în propria curte

Zgomotul infernal i-a scos din casă şi pe localnici. Unul dintre cei ieşiţi din curtea casei a fost un bătrân de 76 de ani. Acesta a încercat să îi liniştească pe cei cinci, dar cei doi fraţi l-au luat şi pe el la bătaie. Agresorii au intrat în curte, i-au luat o furcă din mână şi l-au lovit şi pe el cu bestialitate.

„I-au scos dinții din gură. Cum vine asta?! Dar aici locuiesc? Da, chiar aici stau vis-a-vis. S-au dus în ogradă și i-au dat cu furca în cap și i-au scos dantura. Sunt tineri cu antecedente penale, îs cu mai multe”, a spus un alt martor.

Bătaie încheiată cu mascaţii

Îngroziţi de scenele desprinse din Vestul Sălbatic, oamenii din sat au sunat la 112. În scurt timp, la faţa locului a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe de intervenţie. Mai multe echipaje de poliţie au mers pentru a-i calma pe agresori, oamenii legii solicitând în sprijin şi intervenţia celor de la trupele speciale.

„Polițiștii din Botoșani au fost solicitați să intervină la un scandal între mai multe persoane care se desfășura pe drumul public, acestea având asupra lor și obiecte contondente. La fața locului au fost direcționați mai mulți polițiști de ordine publică, precum și cei din cadrul serviciului pentru acțiuni speciale. În cel mai scurt timp, conflictul a fost aplanat, fiind stabilită identitatea tuturor persoanelor implicate”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purător de cuvânt IPJ Botoşani.

Cei doi fraţi au ajuns în custodia poliţiei imediat după incident.

Patru persoane au ajuns la spital

După calmarea spiritelor, aproape toţi cei implicaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Nu mai puţin de trei ambulanţe au ajuns în scurt timp la faţa locului.

„De la locul solicitării am preluat 4 victime ale unei agresiuni fizice, o victimă de 76 de ani, prezenta un traumatism cranio facial, fractură de masiv facial, o victimă de 23 de ani prezenta un traumatism acut deschis cu o plagă parieto-occipitală dreapta, alte 2 victime de 28 și, respectiv 29 de ani, care erau policontuzionați, au fost transportate la spital. Toate victimele au fost stabilizate și transportate la Spitalul Județean Mavromati pentru investigații și tratament de specialitate”, a precizat medic primar Cristian Simionescu, coordonator dispecerat SJA-SMURD.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale față de persoanele responsabile de acest eveniment.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer fragmentat
8.8 ° C
8.8 °
8.6 °
54 %
1kmh
79 %
mar
13 °
mie
12 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Vara asta secetoasă ne-a învățat niște lecții.

EDITORIAL

În urmă cu aproape un sfert de veac, autointitulatul tribun Vadim a spus, poate, singurele vorbe cu adevărat inteligente din întreaga lui carieră. Pentru...

EPIGRAMA ZILEI

Fusei la coasă pe rouă Dar mult nu am rezistat Fin’că mă culcai la două... (Două de la noi din sat!)   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...