vineri, septembrie 27, 2024
AcasăPrima PaginăSinucidere după gratii. Şi-a pus capăt zilelor în arest după ce şi-a...

Sinucidere după gratii. Şi-a pus capăt zilelor în arest după ce şi-a omorât soția (VIDEO)

Bărbatul care în primăvara acestui an şi-a ucis cu sălbăticie soţia şi-a pus capăt zilelor în penitenciar. Crima din scara blocului a îngrozit atunci întreaga comunitate.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

În vârstă de 55 de ani, botoşăneanul era în arest preventiv în cadrul Penitenciarului Botoşani. De la comiterea crimei acesta a încercat de mai multe ori să îşi pună capăt zilelor, însă planul nu i-a reuşit până miercuri. În toiul nopţii acesta s-a spânzurat cu un şiret de la pantaoni, legat de un calorifer. Colegii de cameră au alertat gardienii imediat.

“În dimineaţa zilei de 25 septembrie, în jurul orei 03.52 personalul aflat în serviciul de supraveghere a fost alertat cu privire la acţiunea unui deţinut cunoscut cu intenţii suicidale. Personalul medical aflat în serviciu a intervenit prompt, cu acordarea măsurilor de prim ajutor până la sosirea echipajului SMURD”, a spus subcomisar de poliție penitenciară Anna-Maria Rotariu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.

Eforturi de resuscitare în zadar

Cadrele medicale direcţionate la faţa locului au încercat timp de câteva zeci de minute să îl readucă la viaţă pe bărbat. Eforturile acestora au fost însă, zadarnice.

“Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat la Penitenciar pentru un pacient, sex masculin, în vârstă de 55 de ani, care se afla în stop cardio-respirator asistolă, secundar unei spânzurări. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute, conform protocolului, cu intubaţie oro-traheală, masaj cardiac extern şi adrenalină 1 mg la 3-5 minute, în urma cărora s-a declarant decesul”, a declarat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonator UPU-SMURD.

Anchetă demarată la Peniteciar

Având în vedere că bărbatul a mai avut tendinţe suicidare, acesta se afla sub supraveghere.

„Conform dispoziţiilor legale s-a procedat la informarea familiei persoanei în cauză şi a judecătorului de supraveghere, precum şi sesizarea Parchetului pentru efectuarea de verificări în legătură cu cauza producerii evenimentului. În legătură cu perosana în cauză, având în vedere faptul că a fost cunoscută cu multiple tentative suicidare, Administraţia Penitenciarului Botoşani a luat măsuri de supraveghere continua la camera de către alţi deţinuţi custodiaţi în aceeaşi camera de deţinere, dar şi includerea în programe specifice de consiliere psihologică”, a mai spus subcomisar de poliție penitenciară Anna-Maria Rotariu.

„Noi ne bucurăm că a scăpat copilul”

Bărbatul a lăsat în urmă o fiică. Proaspătă absolventă a facultății, tânăra a trăit luni de teroare după ce mama i-a fost ucisă chiar sub ochii săi.

“Fata avea o frică în ea… Se temea tot timpul. Noi ne bucurăm că a scăpat copilul, că era prea stresată, era extraordinar de stresată. Ea a lucrat aici la noi, chiar după ce s-a întâmplat cu mama ei. A vrut ea să lucreze şi acum a luat examenul, licenţa la facultate şi şi-a găsit în altă parte. Mult mai bine. Era foarte stresată, se temea să se ducă şi acasă, o aştepta logodnicul ei în toată seara desi el era închis. El a mai avut tentative de suicide tot aici în penitenciar, ea ne-a zis. Fata a fost şi la un proces şi atunci a spus că, din ce i s-a părut ei, el nu se consuma absolut deloc cu ce s-a întâmplat”, a spus o colegă a mamei sale.

Crima din scara blocului, atent planificată

Crima cumplit s-a petrecut pe 20 martie. Orbit de furie, după ce a aflat că soţia vrea să dea divorţ, bărbatul de 55 de ani, deși avea ordin de protecție emis încă din luna februarie pentru agresiune și nu avea voie să se apropie de fiica și soția lui, a așteptat-o pe soţia sa să se întoarcă de la muncă.

scara de blocBărbatul pare să fi premeditat totul, pentru că fusese văzut de mai multe ori în zona blocului cu câteva zile înainte. În seara fatidică acesta s-a înarmat cu un cuțit de bucătărie și a așteptat-o pe femeie în scara de bloc. Când a văzut-o nu a ezitat și a lovit cu putere. O data în zona gâtului şi o dată în spate. Femeia nu a avut nicio șansă, prăbușindu-se într-o baltă de sânge.

Individul a încercat și el să își ia viața, chiar lângă femeie, însă a fost salvat.

Motivul crimei pare să fie gelozia și frustrarea pentru că femeia, cu doar o lună în urmă, depusese actele de divorț. „A spus că nu se mai poate, vrea să dea divorț. Ea mi-a spus că nu se mai poate rezolva nimic între ea și soțul și vrea să dea divorț. Se temea, obligatoriu se temea. A lovit-o, era violent”, a spus una dintre colegele femeii. Ancheta Poliției pare departe de a fi terminată.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
18.9 ° C
18.9 °
18.6 °
86 %
2.6kmh
100 %
joi
19 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
16 °
lun
10 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

S-au săturat și oamenii ăia de când așteaptă și au început să dărâme gardurile, poate vede cineva.

EDITORIAL

Nu au mai rămas multe zile până la debutul oficial al campaniei electorale, dar asta nu înseamnă mare lucru, în condițiile în care toate...

EPIGRAMA ZILEI

Cine dracu-a mai văzut De când mă-sa l-o făcut, Iepure mergând călare Și sticlete-n Piața Mare? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...