duminică, septembrie 8, 2024
AcasăPrima PaginăBotoșaniul reprezentat de o „armată” de sportivi la Jocurile Olimpice de la...

Botoșaniul reprezentat de o „armată” de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Doar câteva zile ne mai despart de Jocurile Olimpice de la Paris,  programate în perioada 26 iulie – 11 august. Ceremonia de deschidere a competiției supreme este programată pentru data de 26 iulie.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

La Paris, România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, la 18 discipline. Din cei 107 sportivi care vor reprezenta țara noastră la Paris, nu mai puțin de 11 sunt botoșăneni.

Dintre aceștia, 9 sunt la canotaj: Simona Radiș, Mugurel Semciuc, Iulia Liliana Bălăucă, Geanina Dumitrița Juncanariu, Andrada Maria Moroșanu, Mihai Chiruță, Patricia Andreea Cireș, Florin Bogdan Horodișteanu și Claudiu Neamțu. Halterofila Loredana Toma și luptătorul de greco-romane Alin Alexuc – Ciurariu întregesc „armata” botoșăneană la Paris.

Simona Radiș țintește două medalii de aur la Paris

La plecarea spre Paris, canotoarea Simona Radiș a declarat că este nerăbdătoare să concureze și să-și apere medalia de aur cucerită la JO de la Tokyo la dublu vâsle, dar să se încununeze campioană olimpică și în proba „regină” a canotajului, cea de 8+1.

„Suntem nerăbdătoare să concurăm. A fost o pregătire foarte grea și dificilă pentru noi și pentru toată lumea. Cu siguranță vom ajunge acolo în cea mai bună formă a noastră și trebuie să ne reconfirmăm nouă că valoarea noastră nu a scăzut, ci dimpotrivă, a fost în ascensiune.

Este destul de uşor de ghicit. Îmi doresc să recucerim medalia de aur în proba de dublu vâsle. Va fi o luptă foarte grea, acerbă. Toate adversarele au evoluat foarte mult, nici noi n-am avut cele mai bune perioade şi abia în ultima vreme am început să ne revenim. Suntem din ce în ce mai bine şi speranţa este mare. Cu sănătate şi putere psihică ne dorim să cucerim, de ce nu, o a doua medalie, la 8+1”, a declarat Simona Radiș.

Elisabeta Lipă: „Sperăm într-o ediție frumoasă”

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat, că speră ca această ediţie a Jocurilor Olimpice să fie una care să îi facă pe toţi românii mândri de naţionalitatea lor.

„Sunt foarte fericită că România a aliniat la startul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice 107 sportivi, cu 10 sportivi mai mult decât la Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi asta înseamnă că poate ne-am dedicat mai mult, poate ne-am dorit mai mult, poate au crescut tineri care i-au înlocuit cu succes pe cei care s-au retras. Şi sperăm într-o ediţie frumoasă, care să ne facă mândri că suntem români şi să ne bucurăm de succesul sportivilor noştri”, a declarat preşedinta ANS.

Așteptări enorme de la canotori

La Jocurile Olimpice așteptările sunt enorme în special în privința canotorilor.  Canotajul românesc are la Jocurile Olimpice de la Paris 45 locuri cotă la probele simplu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin şi 8+1 masculin.

De altfel, Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), le-a transmis sportivilor din lotul de canotaj că are încredere în potenţialul lor şi că este sigură că România va fi mândră de performanţele lor.

„Eu vreau să vă spun doar atât, mulţumesc şi mult succes! V-aţi dedicat, v-aţi sacrificat, aţi demonstrat că sunteţi în stare să realizaţi performanţe de excepţie. Cred enorm în voi şi sunt ferm convinsă că România va fi mândră de performanţele pe care le veţi realiza la Jocurile Olimpice de la Paris.

Nu este o ediţie uşoară, vă spun sincer, trecem prin momente nu tocmai bune, şi sportul bineînţeles că suferă şi el, dar întotdeauna am găsit soluţii ca sportivilor şi echipei noastre să nu le lipsească absolut nimic şi să aibă tot ce au şi adversarii lor. Pentru că nu te poţi lupta cu cei mai buni dacă investiţia de acasă nu este cea de care ai nevoie”, a adăugat preşedinta ANS.

Canotorii Ionela şi Marius Cozmiuc vor fi purtătorii drapelului României la Paris

La Paris, canotorii Ionela şi Marius Cozmiuc, soţ şi soţie, vor fi purtătorii drapelului României la această ceremonie care, pentru prima oară în istoria olimpismului.

România a participat pentru prima data la întrecerile olimpice de canotaj în 1952, la JO de la Helsinki, şi până în prezent nu a lipsit decât de la ediţia din 1956.

Canotajul românesc are în palmares 41 de medalii olimpice, 20 de aur, 12 de argint şi 9 de bronz, punctul culminant fiind atins la Los Angeles, în 1984, când sportivii români au obţinut 6 titluri olimpice.

La Paris, lotul olimpic de canotaj este format din:

Simona Radiş, Ancuţa Bodnar, Geanina Van Groningen, Ionela Cozmiuc, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Andrada Moroşanu, Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Patricia Cireş, Larisa Bogdan, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Iulia Liliana Bălăucă, Adriana Adam, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Geanina Juncanariu, Andreea Popa, Amalia Bereş, Victoria Petreanu, Mariana Dumitru, Cristina Drugă (feminin) şi Mihai Chiruţă, Andrei Cornea, Florin Enache, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu, Florin Arteni, Claudiu Neamţu, Ştefan Berariu, Iulian Chelaru, Andrei Mândrilă, Laurenţiu Danciu, Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Bogdan Baitoc, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, Alexandru Ciobică şi Cristian Nicoară (masculin).

Componența lotului României pentru JO de la Paris 2024

– Atletism: Delvine Relin Meringor, Joan Chelimo Melly –maraton, Andrea Miklós – 400 m, Alina Rotaru Kottmann – săritura în lungime, Bianca Ghelber – aruncarea ciocanului, Stella Rutto – 3000 m obstacole, Alin Firfirică – aruncarea discului, Alexandru Mihăiţă Toader – aruncarea suliţei, Andreea Taloş, Diana Ion – triplusalt, Rareş Toader – aruncarea greutăţii, Florentina Iusco – triplusalt şi săritura în lungime, Daniela Stanciu – săritura în înălţime

-Înot: David Popovici, Vlad Stancu

-Box: Lăcămioara Perijoc – 54 kg

-Gimnastică ritmică: Annaliese Drăgan

-Canoe: Cătălin Chirilă – C1 – 1000 m (1 loc cotă), Oleg Nuţă, Ilie Sprincean – canoe – C2 – 500 m (2 locuri cotă)

-Canotaj: 45 locuri (un loc nominal +44 locuri cotă – 11 echipaje) – dublu vâsle feminin (W2x), dublu vâsle categorie uşoară feminin (LW2x), patru vâsle feminin (W4x), dublu vâsle masculin (M2x), patru vâsle masculin (M4x), dublu rame feminin (W2-), patru rame feminin (W4-), dublu rame masculin (M2-), patru rame masculin (M4-), opt plus unu masculin (M8+), opt plus unu feminin (W8+), Mihai Chiruţă – simplu vâsle masculin (calficat nominal)

-Gimnastică artistică: Andrei Munteanu; Echipa feminină de gimnastică artistică (5 locuri cotă)

-Polo: Echipa masculină (13 locuri cotă)

-Tenis de masă: Echipa feminină (3 locuri cotă), Bernadette Szocs /Ovidiu Ionescu – dublu mixt, Ovidiu Ionescu – simplu masculin, Andrei Eduard Ionescu – simplu masculin

-Lupte: Andreea Ana – lupte feminin – 53 kg, Kriszta Tunde Incze – lupte feminin – 62 kg, Cătălina Axente – lupte feminin – 76 kg, Alin Alexuc-Ciurariu – lupte greco-romane – 130 kg, Răzvan Arnăut – lupte greco-romane – 60 kg

Yahting: Ebru Bolat –– ILCA 6

Scrimă: Mălina Călugăreanu – floretă individual

Haltere: Mihaela Cambei – 49 kg, Loredana Toma – 71kg

Triatlon: Felix-Pierre Duchampt

Cliclism: Ede Molnar – mountain bike

Judo: Alex George Ioan CREŢ – 90 kg

– Tir cu arcul: Mădălina Ştefania Amăistroaie – arc olimpic

Tenis: Ana Bogdan – simplu, Jaquline Cristian – simplu, Irina Begu – simplu, Monica Niculescu – dublu

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
18.6 ° C
18.6 °
13.3 °
33 %
1.3kmh
0 %
Dum
28 °
lun
29 °
mar
30 °
mie
21 °
joi
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cea mai reușită parcare de luna asta. Și a fost concurență mare.

EDITORIAL

Faptul că în ultima perioadă trei membri marcanți ai PNL au dispărut de pe lista de consilieri locali ar putea însemna pentru unii cimentarea...

EPIGRAMA ZILEI

Mulți spun că doamna primar Are de elucidat Dacă al ei drag vlăstar Este fată sau băiat...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...