duminică, septembrie 8, 2024
AcasăLocalCeartă pentru pământ tranşată cu cuţitul. Victima a fost trimisă la Iaşi...

Ceartă pentru pământ tranşată cu cuţitul. Victima a fost trimisă la Iaşi (VIDEO)

Cearta pentru pământ a fost cât pe ce să ducă la o adevărată tragedie într-o comună din judeţul Botoşani, unde un bărbat a fost înjunghiat. Acesta a fost trimis la Iaşi în stare gravă după ce un vecin de-al său l-a atacat de mai multe ori cu un cuţit. Doar instinctul de autoapărare şi norocul au făcut ca lama cuţitului să nu intre mai adânc în pieptul victimei. Chiar şi aşa, acesta a fost trimis de urgenţă la o clinică de specialitate din Iaşi.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Incidentul a avut loc luni după-amiază, pe un câmp din marginea satului Borolea, comuna Hăneşti, din judeţul Botoşani. Doi consăteni s-au luat la ceartă de la o bucată de pământ, pe care o disputau de mai mult timp, iar conflictul a ajuns în scurt timp, de la înjurături, la o luptă însângerată.

La un moment dat, unul dintre cei doi, un bărbat de 57 de ani, a scos un cuţit. A început să îşi lovească adversarul în neştire, iar trei dintre lovituri şi-au atins ţinta. Agresorul a încercat să-şi lovească victima de mai multe ori cu cuţitul. Aceasta, cu ultimele puteri, a reuşit să pareze două lovituri cu propriile braţe, după ce prima l-a lovit în partea dreaptă a pieptului. Ulterior, acesta s-a prăbuşit într-o baltă de sânge chiar sub ochii propriei soţii, care a fost martoră la întreg incidentul. Speriată, femeia a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor.

Transportat la spital în stare gravă

Un echipaj de la o secţie rurală din apropiere a ajuns în scurt timp la faţa locului. Poliţiştii l-au găsit doar pe cel rănit. „Echipajul de poliție care a fost direcționat la fața locului a identificat un bărbat, de 52 de ani, din localitatea Borolea, comuna Hănești, care prezenta o rană la nivelul pieptului. Acesta a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a precizat inspector de poliție Cosmin Horobeţ din cadrul Serviciului Cabinet IPJ Botoşani

Poliţiştii au cerut imediat ajutorul cadrelor medicale, iar la faţa locului a ajunso ambulanţă SMURD cu medic. Victima a fost preluată de echipajul medical și dusă la spital pentru îngrijiri medicale. Medicii au descoperit ulterior şi alte plăgi, căpătate în momentul în care se apăra de loviturile de cuţit ale atacatorului. De altfel, una dintre lovituri a fost atât de puternică, încât i-a fracturat acestuia o coastă. Acest lucru i-ar fi putut salva totuşi viaţa, forţa lamei de cuţit fiind amortizată de coasta fisurată.

Chiar şi aşa, aceasta i-a perforat bărbatului plămânul, fiind nevoie de un transfer într-o clinică de specialitate. „Ambulanţa TIM a preluat un pacient de 52 de ani, cu plăgi înjunghiate, la nivelul toracelui, braţului drept şi mâinii stângi. În urma investigaţiilor paraclinice şi clinice din serviciul de urgenţă s-a stabilit diagnosticul de hemopneumotorax drept, cu fractură costală şi a fost dirijat către Spitalul de Chirurgie Toracică din Iaşi”, a precizat Oana Vicoleanu, medic primar UPU-SMURD Botoşani.

Anchetă deschisă de poliţişti după ce un bărbat a fost înjunghiat pentru pământ

Între timp, polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, iar autorul a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri. „Persoana bănuită pentru comiterea faptei, un bărbat, de 57 de ani, din aceeași localitate, a fost identificat, fiind condus la sediul poliției pentru audieri. Din primele verificări, conflictul ar fi pornit de la o suprafață de teren. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de rezultatele acestora, să se dispună măsuri legale”, a mai spus inspectorul Cosmin Horobeţ.

Localnicii spun că autorul faptei este cunoscut ca fiind o persoană conflictuală, care are obiceiul de a consuma alcool. Acesta ar fi lucrat mai mulţi ani la o mină din ţară. De când s-a întors, însă, ar consuma des băuturi alcoolice şi caută motive de scandal. Acum poliţiştii aşteaptă concluziile medicilor legişti pentru a vedea dacă viaţa victimei a fost sau nu pusă în pericol. Oamenii legii urmează să catalogheze incidentul drept loviri sau alte violenţe sau tentativă de omor.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
18.6 ° C
18.6 °
13.3 °
33 %
1.3kmh
0 %
Dum
28 °
lun
29 °
mar
30 °
mie
21 °
joi
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cea mai reușită parcare de luna asta. Și a fost concurență mare.

EDITORIAL

Faptul că în ultima perioadă trei membri marcanți ai PNL au dispărut de pe lista de consilieri locali ar putea însemna pentru unii cimentarea...

EPIGRAMA ZILEI

Mulți spun că doamna primar Are de elucidat Dacă al ei drag vlăstar Este fată sau băiat...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...