vineri, iulie 5, 2024
AcasăLocalPatru copii băgaţi în spital de propriul tată. Au fost bătuţi cu...

Patru copii băgaţi în spital de propriul tată. Au fost bătuţi cu sălbăticie într-un moment de rătăcire (video)

Patru copii din judeţ au trecut prin momente de groază după ce tatăl lor, care îi creştea singur după ce au fost părăsiţi de mamă, i-a bătut cu un leaţ la beţie. Cei patru micuţi, cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani au ajuns la spital.

Incidentul a avut loc în localitatea Mileanca, din judeţul Botoşani. Tatăl, în vârstă de 40 de ani, are grijă de cei patru copii, singur, de aproximativ şase ani după ce mama celor mici i-a abandonat. Oamenii din localitate spun că bărbatul avea grijă de pruncii săi.

„Copiii erau speriați”

În noaptea de miercuri spre joi, însă, când a ajuns acasă bărbatul a găsit o uşă pe care urma să o monteze cu geamul spart. Fiind în stare de ebrietate acesta s-a înfuriat peste măsură şi i-a luat pe cei mici la bătaie cu pumnii şi picioarele, dar şi cu un leaţ.

Îngroziţi de violenţa părintelui copiii au cerut ajutorul vecinilor pentru a scăpa din mâinile tatălui. O femeie a anunţat cazul către directoarea şcolii din localitate, iar aceasta a sunat la 112.

„Am sunat personal la 112. Ne-am deplasat acolo imediat, înainte de a ajunge poliția și salvarea. Am găsit doi copii la o vecină, fetița și un băiețel, un băiat era în pat acoperit cu o pătură în casă, iar pe al patrulea nu-l găseam. Tatăl a spus că este la bunică, dar nu era. Probabil auzindu-mi vocea a ieșit de unde era ascuns, s-a ascuns de frică probabil. Copiii erau speriați, mai ales cel mic, era sub o pătură, avea pantalonii uzi, clar, aveau și lovituri în general la picioare. Doar fetița avea la cap, pe partea stângă. Nici noi nu ne explicăm”, a precizat Daniela Azamfirei, directoarea Școlii Gimnaziale nr 1 Mileanca.

Copii transportaţi la spital

În urma apelului la 112, la faţa locului au ajuns două ambulanţe, iar cadrele medica i-au preluat pe copii şi i-au transportat la spital. Micuţii au suferit mai multe traumatisme.

„În serviciul UPU pediatrie s-au prezentat patru copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani. Toți au fost policontuzionați prin agresiunea prezentau traumatisme cranio-faciale, cu escoliații, cu contuzii în regiunea antebraț, stabili din punct de vedere hemodinamic, au fost investigați clinic și paraclinic în serviciul de urgență și ulterior s-a decis internarea pe secția de ortopedie pentru investigații și tratament de specialitate”, a precizat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.

Tatăl copiilor a fost preluat şi el de medici şi a fost internat la secția de psihiatrie a Spitalului Județean fiind aproape în comă alcoolică.

„Nu putem spune că tatăl nu a avut grijă de copii”

Directoarea şcolii din localitate spune că familia era monitorizată în permanență de autorităţi, iar bărbatul nu ar mai fi făcut niciodată așa ceva.

„A spus că el nu a vrut să facă așa ceva. Copiii erau îngrijiți. Erau îmbrăcați bine, spălați, atât cât putea un bărbat. Nu putem spune că tatăl nu a avut grijă de copii. Nici noi nu ne explicăm ce s-a întâmplat în seara respectivă. A avut un moment de furie, dar copiii au fost bătuți cu un leaț, nu așa cu o vărguță sau stai că te trag un pic de degețel”, a mai spus directoarea unităţii de învăţământ.

Dracul când pune coada are putere”

Tatăl micuților regretă cele întâmplate și pune totul pe seama unei rătăciri de moment. Acesta spune că deja le simte lipsa micuţilor, însă acum e la mila statului.

“Au stricat o ușă de termopane și m-am supărat. Asta este. Băusem două beri. Dracul când pune coada are putere. Acum îmi pare rău, dar asta este. M-am supărat. Cum va da Dumnezeu. Eu aveam grijă de ei, singur. Nu-i chiar așa de grav că copilul trebuie să aibă și oleacă de frică de părinți. Îmi pare rău, când intru în casă și văd casa goală. Cel mic a avut și probleme cu sănătatea, toate au fost în capul meu. Cu soția n-am mai ținut legătura. Cum a plecat n-a mai interesat-o deloc. Eu sper să nu ajungă la centrul de copii. E greu. Eu doresc să-i aduc acasă. Ce pot să fac eu?!”, a spus bărbatul.

Polițiștii au deschis o anchetă și încearcă să afle cu exactitate ce s-a întâmplat în acest

„Cu siguranță copiii nu vor fi reintegrați în mediul familial pe termen scurt”

În prezent cei mici sunt în continuare internați pe secția de pediatrie, iar săptămâna viitoare vor fi externați și vor ajunge într-un centru de plasament al DGASPC Botoșani.

„Indiferent de data externării, cu siguranță vor fi preluați de către noi în sistemul de protecție a copilului, mai exact în Centrul de primiri a copilului în regim de urgență, urmând să evaluăm situația conform procedurilor operaționale cu privire la abuzul asupra unui copil și vor rămâne cu măsura de protecție în sistemul de protecție a copilului, la asistent maternal sau într-o casă de tip familial, apartament social, în funcție de cum vom avea locuri pentru toți patru.

Este vorba despre un tată singur care se ocupă de creșterea, îngrijirea și educarea lor, însă din păcate s-a ajuns la această situație de abuz care nu poate fi tolerată și cu siguranță copiii nu vor fi reintegrați în mediul familial pe termen scurt și mediu. Nu am fost sesizați de autoritățile locale cu privire la vreo altă suspiciune de abuz. Este un caz nou”, a precizat Felicia Mihai, șef Complex de servicii comunitare din cadrul DGASPC Botoșani.

Îmi pare rău și pentru copii și pentru el”

Bărbatul nu a mai avut antecendente. Acesta își crește singur copiii după ce mama lor i-a părăsit în urmă cu mai bine de 6 ani.

„Îi părea rău de ce făcuse, dar regretele sunt târzii. În general nu este o persoană agresivă, nu este un om care creează probleme, și-a făcut datoria, fiind singur de atâția ani și a reușit să ducă la îndeplinire atribuțiile de părinte. De vreo șase ani este singur. Patru copii, doi sunt gemeni. Copiii s-ar fi jucat cu o ușă, probabil au dat-o jos, copiii zic ca vântul, de la această chestie a apărut conflictul. Când a găsit spart geamul la ușă, tatăl un pic cu aburii alcoolului la momentul acela, le-a dat o corecție copiilor. Îmi pare rău și pentru copii și pentru el. Copiii nu au fost lăsați, abandonați. Este o situație care s-a întâmplat doar acum. El nu este omul care să fie violent sau să fie bețiv”, a spus Alexandru Azamfirei, primarul comunei Mileanca.

Anchetă demarată de poliţişti

Polițiștii au deschis o anchetă și încearcă să afle cu exactitate ce s-a întâmplat în acest caz. După finalizarea cercetărilor, oamenii legii pot lua o serie de măsuri faţă de tatăl agresiv.

„Se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările şi măsurile care vor fi dispuse”, a precizat agent şef adjunct Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Bărbatul riscă chiar să fie decăzut din drepturile părintești, în funcţie de ceea ce va spune şi ancheta asistenţilor sociali.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
21.2 ° C
21.6 °
21 °
72 %
2.7kmh
88 %
vin
25 °
sâm
29 °
Dum
32 °
lun
32 °
mar
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori e loc de grătar în oraș, ori trebuie să iasă un copac și s-au luat măsuri din vreme.

EDITORIAL

Am trecut de jumătatea anului și, la cum arată, jumătatea rămasă nu are cum să fie mai bună decât cea trecută, în ciuda asigurărilor...

EPIGRAMA ZILEI

În zile hâde și ploioase Când nu e de ieșit din case, Trag concluzia amară: Am o țară ca afară…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...