spot_img
vineri, noiembrie 22, 2024
HomePrima PaginăMedic chinuit de Covid şi la două luni după vindecare

Medic chinuit de Covid şi la două luni după vindecare

♦ Un medic dorohoian resimte efectele infecţiei cu SARS-CoV-2 asupra organismului şi la mai bine de două luni după ce a fost declarat vindecat
♦ Medicul susţine că un aspect foarte important în vindecarea sa a fost reprezentat de faptul că a fost testat imediat după infectare

În ultima perioadă au apărut tot mai mulţi adepţi ai teoriilor conspiraţiei care contestă existenţa Covid19. Aceşti sunt, însă, contrazişi de poveştile celor care au reuşit cu greu să treacă prin boală şi resimt efectele grave ale infecţiei asupra organismului chiar şi la câteva luni după ce au fost declaraţi vindecaţi.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

În această situaţie este şi un medic dorohoian, care încă mai luptă să se recupereze după ce a fost declarat vindecat. În vârstă de 43 de ani, Anca-Marilena Andrei este medic specialist anatomo-patolog în cadrul Spitalului Dorohoi. Necazurile acesteia au început chiar în prima zi din luna mai, când a fost testată pentru Covid19 după ce soţul său, medic în cadrul aceluiaşi spital, a fost diagnosticat cu această boală. Rezultatul a fost, din păcate, pozitiv, iar, pe 2 mai, Anca-Marilena Andrei a fost internată la Botoșani pe secţie pe care se tratau bolnavii de Covid, şi a început tratamentul cu Kaletra şi Plaquenil, forma de boală pe care aceasta a dezvoltat-o fiind una uşoară spre medie. Medicamentele au avut, însă, foarte multe reacţii adverse, femeia având stări de greaţă şi vărsături. Aceasta spune că, timp de trei zile, nu a putut nici măcar să bea apă fără a vomita.

„Ajunsesem să iau un pumn de pastile”

Pe 5 mai, Anca-Marilena Andrei a fost transferată la Botoşani, pe Secţia de Boli Infecţioase, unde i-a fost schimbat tratamentul, însă, a dezvoltat o pneumonie interstiţială. Medicii infecţionişti au schimbat din nou schema de tratament, pacienta primind două medicamente antivirale, dar şi medicaţie pentru celelalte afecţiuni dezvoltate din cauza bolii, precum şi medicaţie de protecţie

„Ajunsesem să iau un pumn de pastile. Cel puţin 15. Seara începeam să iau pastilele de la ora 18 şi terminam la ora 21, ca să le pot lua pe rând, inclusiv cu protecţie hepatică, pentru flora intestinală, antibiotice”, a spus medicul Anca-Marilena Andrei.

„Norocul, ca să spun aşa, a fost că am fost imediat testată”

Medicul susţine că un aspect foarte important în vindecarea sa a fost reprezentat de faptul că a fost testată imediat după infectare. „Puteam să stau mai mult timp acasă şi să fiu pozitivă. Norocul, ca să spun aşa, a fost că am fost imediat testată, fiind soţul pozitiv şi am primit imediat tratament. În spital nu am mai avut gust, miros şi nu duceam respiraţia până la capăt. Nu puteam trage suficient aer în piept. Simţeam un efort imens să merg până la baie şi să ajung înapoi în pat. Eram foarte slăbită”, a mai spus medicul specialist.

Două săptămâni a durat internarea la Infecţioase, unde a stat până pe 19 mai. Asta deoarece testele negative au fost întrerupte şi de un test pozitiv, fapt care i-a prelungit şederea câteva zile.

Femeia susţine că abia cu câteva zile înainte de externare a început să-şi recapete gustul, mirosul şi forţa plămânilor.

„Imunitatea organismului a scăzut foarte mult”

Deşi au trecut mai bine de două luni de la internare organismul medicului încă este afectat după infecţia cu SARS-CoV-2. „Deşi eram negativă, corpul a fost afectat. Am dezvoltat şi o reacţie hiperimună. Musculatura s-a atrofiat după atât stat la pat, iar în momentul în care am fost externată am suferit şi o criză de lombosciatică, după ce am forţat muşchii. Ulterior, imunitatea organismului a scăzut foarte mult, iar acum suntem în luna august şi încă fac recuperare medicală, mai fac perfuzii pentru întărirea organismului şi încă obosesc dacă fac un pic mai mult efort”, a mai spus Anca-Marilena Andrei.

„Mulţi nu cred până nu păţesc”

Medicul spune că gradul de afectare şi rapiditatea cu care virusul înaintează în organism sunt cele mai de speriat pe timpul bolii, dar şi după. „La capitolul îngrijiri nu am ce să reproşez. Pur şi simplu acei oameni sunt extraordinari, de la infirmieri la medici. Veneau la vizită, la contravizită, tot timpul în combinezoane, ce le făceau munca extrem de dificilă. Din cei patru din salon eu am fost cea mai gravă formă. Mulţi spun că nu există această boală, dar pur şi simplu simţi cum te duci de pe o zi pe alta. Te degradezi de la o zi la alta. La cel mai mic efort tuşeam. Tot ce le-aş dori celorlalţi ar fi să nu treacă prin această boală şi să nu se degradeze de la o zi la alta. E ca în multe alte situaţii, mulţi nu cred până nu păţesc”, a mai spus medicul Anca-Marilena Andrei.

Pacienţi morţi după vindecare

Din păcate, situaţia medicului declarat vindecat nu este una singulară, foarte mulţi pacienţi botoşăneni acuzând faptul că, după ce au fost declaraţi vindecaţi, încă mai resimt diverse forme de afectare ale organismului.

Chiar în acest weekend, un bărbat de 67 de ani, din Botoşani, unul dintre primii pacienţi confirmaţi cu Covid19, după care a fost declarat vindecat, a decedat la domiciliu. Potrivit apropiaţilor, acesta se simţea tot mai slăbit după externarea din spital şi acuza stări de rău general.

În aceeaşi situaţie a fost şi o asistentă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani care şi-a pierdut viaţa după ce a fost declarată vindecată de Covid19. Deşi a avut două teste negative consecutive, organismul femeii a fost afectat de boală atât de tare încât aceasta nu s-a mai putut recupera.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
-0 ° C
-0 °
-1.7 °
94 %
1.8kmh
100 %
vin
3 °
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
4 °
mar
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Multă lume încă nu s-a hotărât cu cine votează. O fi din cauza ofertei bogate.

EDITORIAL

Cu stupoare constatăm în aceste zile că în mizerabila „Ciorbă” (am făcut referire la Vladimir Ciorbă, soțul pesedistei Laura Vicol, unul din creierele acestei...

EPIGRAMA ZILEI

Tot votând răul cel mai mic N-am realizat nimic Așadar și prin urmare Încercăm cu ăla mare?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...