sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăPrima PaginăFamilie intoxicată cu salată de lăcrămioare

Familie intoxicată cu salată de lăcrămioare

O familie din judeţ a fost la un pas de moarte din cauza unei confuzii. În vârstă de 45, 47 şi 19 ani, cei trei membri ai familiei, mama, tatăl şi o fată, au ajuns la Urgenţe după ce au mâncat duminică la amiază o salată din ceea ce credeau că sunt frunze de leurdă. În realitate, însă, cei trei au consumat frunze de lăcrămioare, o plantă toxică, iar spre seară toţi trei au început să se simtă rău.

Tatăl, cel care resimţea cel mai mult efectele toxice, a sunat la 112. La locuinţa familiei a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a preluat pe toţi trei şi i-a transportat la Urgenţe, unde au primit primul ajutor. „Pacienţii acuzau ameţeli, greaţă şi stare de vomă. Au fost stabilizaţi în serviciul nostru, după care au fost direcţionaţi către secţia de Infecţioase, pentru internare şi supraveghere medicală de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Ingestia unei cantităţi mici de lăcrămioare nu provoacă efecte adverse, însă dacă se consumă o cantitate mai mare, consecinţele pot fi diverse: se pot manifesta ameţeli, stare de greaţă şi vomă, dureri la nivelul gurii şi dureri abdominale, diaree şi crampe stomacale. De asemenea poate fi afectată şi inima, bătăile inimii pot deveni neregulate rapide sau se pot încetini.

Medicii din cadrul UPU spun că odată cu sosirea primăverii, astfel de cazuri ajung la Urgenţe mai des, multe persoane confundând unele plante toxice cu cele comestibile. Ficusul, glicina, lăcrămioara, crizantema, sau narcisa sunt printre plantele cele mai toxice care pot cauza probleme persoanelor care le mănâncă sau le ating seva.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
12.7 ° C
12.7 °
12.6 °
77 %
2.3kmh
100 %
S
23 °
D
6 °
lun
5 °
mar
6 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci nu doar câinii își păzesc stăpânii la spital. O fi din cauza spitalului.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...