miercuri, aprilie 2, 2025
AcasăPrima PaginăCapcană pentru şoferi pe drumul spre Bucureşti

Capcană pentru şoferi pe drumul spre Bucureşti

Zeci de mii de şoferi riscă amenzi de minim 2.000 de lei, încălcând fără ştiinţă prevederile legale, la circulaţia pe un important drum naţional, unde accidentele rutiere sunt la ordinea zilei, relatează Digi 24.

Drumul în cauză, DN2, simbolizat şi E 85, are o lungime de 333 kilometri şi leagă localităţile Bucureşti, Urziceni, Buzău, Focşani, Bacău şi Roman. Circulaţia pe acesta se face inclusiv pe acostamentul drumului, în afara părţii carosabile, şoferii fiind convinşi, de la caz la caz, că şoseaua are fie bandă de urgenţă fie că are un standard numit de ei „o bandă şi jumătate”.

Marginea din dreapta a drumui naţional are o lăţime de doar 2,5 metri, fix cât lăţimea unui camion, cu un metru mai puţin decât lăţimea unei benzi de drum naţional şi cu 1,25 metri sub lăţimea unei benzi de autostradă. Convingerea fermă că drumul are două benzi face ca cei care circulă cu viteză să pună presiune pe cei care sunt în faţa lor, cerându-le acestora să se retragă spre acostament.

„Sunt şoferi care pur si simplu te obligă sa treci pe acostament. Vin până în spatele tău, te claxonează, înjură şi te depăşesc ştergându-te. De aici foarte aproape accidentul mai ales că, în zonele cu podeţe, parapetul podeţului este în acel acostament”, spune într-o postare pe Facebook, Maria Lascu, fost inginer în cadrul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), responsabilă în trecut chiar de siguranţa traficului.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) în primele nouă luni ale anului, între Bucureşti şi Roman, au avut loc 97 de accidente grave de circulaţie, în 64 fiind implicate doar autovehicule şi pasagerii acestora. În medie, în fiecare weekend au avut loc două accidente grave.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
8.3 °
89 %
1.3kmh
100 %
mie
10 °
J
8 °
vin
15 °
S
16 °
D
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil vine primăvara și au scăpat de gripa aviară, altfel nu se explică.

EDITORIAL

E din ce în ce mai interesant de trăit în România, asta dacă ai ceva genă de masochist. Avem legi, dar aplicarea acestora depinde...

EPIGRAMA ZILEI

Vine, vine primăvara, Praful alb e dus de tot, Boii nu-și mai umflă nara Cu-atâta iarbă sub bot...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...