vineri, aprilie 4, 2025
AcasăPrima PaginăDivergenţe între aleşi după explozia din bloc

Divergenţe între aleşi după explozia din bloc

Situaţia familiilor sinistrate în urma exploziei produse la jumătatea lunii septembrie într-un bloc din Primăverii a fost adusă marţi în atenţia consilierilor municipali botoşăneni. Eugen Ţurcanu, consilier municipal PNL, a vorbit despre cele două expertize cu rezultate diferite, care i-au bulversat pe locatari. El a amintit că primul expert a dat o „soluţie dezastru, că blocul trebuie demolat”, în schimb, cel de-al doilea a stabilit că situaţia nu este aşa de gravă.

Viceprimarul Marian Murariu a răspuns că prima expertiză nu a fost plătită şi i-a recomandat să ia legătura cu expertul.

Mihai Tincu a intervenit în discuţie, ridicând problema faptului că nu se ştie cine este vinovat de explozie. „Mortul este vinovat, Dumnezeu să-l ierte”, a spus Ştefan Mihai.

După prima expertiză efectuată la bloc, profesorul universitar Dorel Plătică a încadrat imobilul în clasa I de risc seismic. În schimb, profesorul Andrei Szalontay a apreciat că situaţia nu este atât de gravă, iar locatarii din apartamentele neafectate de suflul exploziei vor putea reveni în locuinţe, după verificările instalaţiilor de apă, gaz şi energie electrică.

„Concluziile acestuia au fost confirmate şi de unele măsurători făcute de specialişti trimişi de un investitor botoşănean care doreşte să ne ajute”, a declarat Constantin Costic, preşedintele Asociaţiei 26.

Familiile sinistrate încă nu au revenit în locuinţele lor. Lucrările la reţeaua de apă sunt aproape finalizate, iar energia electrică este furnizată deja în zece apartamente. Cât priveşte reţeaua de gaz, aceasta va fi modificată, pentru ca trei apartamente care mai erau alimentate pe reţeaua veche să fie racordate la instalaţia ce asigură gaz în apartamentele cu centrale.

În contul deschis de asociaţie, RO08RNCB0576041200320002, s-au adunat 44.000 lei, însă deja au fost făcute unele cheltuieli cu lucrările la instalaţia de apă.

 

 

 

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
7.9 ° C
10.6 °
7.8 °
97 %
2.3kmh
100 %
J
10 °
vin
18 °
S
17 °
D
3 °
lun
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încă un motiv pentru care drumul secundar spre Cornișa ar trebui să fie mai larg.

EDITORIAL

N-au mai rămas prea multe zile până când vom fi chemați (din nou) la urne. S-a mai întâmplat în noiembrie, dar nu s-a pus...

EPIGRAMA ZILEI

Joi

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...