Monitorul de Botosani
MONITORUL de BOTOŞANI JOI, 28 NOIEMBRIE 2024 15 MOZAIC Soluţia pentru integrama publicată numărul trecut: B, R, POP, T, MINORE, ONOR, RIMA, ALOCA, JUNA, ENORMI, IGNORA, MIA, S, V, UTA, IA, CAR, COFE, OUA, TIR, IRONIC, PR, PLANOR, ORORI, IDEE, SIHASTRIE. Telefoane utile -Număr unic de urgenţe (Salvare, Pom- pieri, Poliţie): 112 - Poliţia de frontieră: 0231/959 - Jandarmerie: 0231/534.253; - Agenţia C.F.R.: 0231/534755; -Informaţii gară: 0231/534755; - Informaţii autogară: 0231/511129; - Agenţia TAROM: 0231/518222 -E.ONGAZ:0231/585886,0800.800.928 -DispeceratNovaApaserv:0374/106804; Index contor apă: 0374/106.802 - Farmacie non-stop: ROPHARMA - 073400066. DeranjamenteE.ONMoldova:0800800929 - ITM- 0231/ 534532 -Modern Calor 0231/517953 - A.C.R.: 0231/512162; - Tribunal: 0231/511739; - Cinema Unirea: 0231/511255; -Administraţia pieţelor: 0231/512392; - Protecţia mediului: 0231/584136; - OJPC 0231/512958;0331/401.000 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 0231/508.014, 0231/508.015 MONITORUL folose[te serviciile agen]iei: tel. 0231.585955 radiofix @ monitorulbt.ro Partener ISSN 1453-3359 Monitorul ABONAMENTELE se pot face la oficiile din jude]. MONITORUL DE BOTO{ANI figureaz\ `n Catalogul Presei interne la pozi]ia 1059. Tipar offset: Tipomedia SEDIU: Aleea Mihail Kog\lniceanu nr. 4, tel. 515053, fax: 515130 REDACȚIA Editor: Cristian Moroșanu Secretar general de redacție: Anamaria Ionel Redactori: Sebastian Gheorghiu, Cristian Prisacariu, Tudor Chiriac, Raluca Panțiru Georgiana Şaramet Secretariat: Mirabela Simionov Șef serviciu difuzare: Laurențiu Gologan Consilier vânzări publicitate: Rus Bianca Tehnoredactare: Emanoil Păduraru Mica publicitate: Mariana Iftode DIRECTOR FONDATOR: George LAZ|R REDACTOR {EF: C\t\lin MORARU DIRECTOR MARKETING: Carmen LAZ|R Str.Aurel Vlaicu 78, Iasi Caricatura zilei Când lucrurile păreau să meargă rău şi nu se ivea nici cea mai mică rază de speranţă că s- ar putea remedia ceva, pică din senin un noroc chior ce rezolvă totul atât de bine, încât nu mai rămâne nimic din starea negati- vă. Plecaţi la drum spre o destinaţie care naşte emoţii intense în sufle- tul dumneavoastră, ca şi cum, la capătul acestei deplasări, v-ar aştepta ceva impor- tant: o întâlnire aparte, un eveni- ment deosebit, o mare realizare, o şansă de iubire. Viaţa de familie este animată de un plan nou. Capul familiei a fost cel cu propunerea iniţială, dar din idei diferite se poate naşte un proiect măreţ care să vă aducă bucurie tuturor. Poate este vorba de o mutare în casă nouă. Rezolvaţi cu succes sarcinile de serviciu pe care le aveaţi în plan. Găsiţi persoane- le care trebuiau să vă dea răspunsurile nece- sare, încheiaţi contrac- te sau afaceri documentate sau primiţi o soluţie legală de la o instituţie. Este o zi banală, lipsi- tă de noutate, dar care vă oferă libertatea de a face ceva pentru pro- pria persoană. Nu sun- teţi obligat să vă ocu- paţi de ce nu vă place şi nici nu există reguli stricte ce vă interzic să vă desfăşuraţi în voie. Iubiţi mult, dar parcă nu aveţi curajul să vă exprimaţi iubirea cu voce tare. Ori este doar un sentiment pla- tonic pentru o persoa- nă pe care o respectaţi, ori vă este teamă că o eventuală destăinuire vă poate dezavantaja în ochii celuilalt. Nedreptatea cu care vă tratează unii vă doare, dar, deşi sunteţi justi- ţiar prin excelenţă, nu aveţi forţa de a arăta adevărul. Adunaţi probe în avantajul dumneavoastră astfel încât, la momentul potrivit, să pledaţi pentru nevinovăţia dumneavoas- tră. Nu ţineţi cont nici de critici, nici de piedici, ci faceţi paşi mari înainte, dornic să ajun- geţi la rezultatele dori- te. La ritmul în care aţi pornit, nu ar fi de mira- re să încheiaţi totul mult mai repede decât normal. Flerul dumneavoastră fin vă atrage atenţia asupra celui care încearcă să vă păcă- lească, deci mincino- sului nu-i va merge. Veţi simţi când cineva vrea să vă atragă într-o cursă sau să vă inducă în eroare cu vorbe dulci. Un succes deosebit va încununa eforturile depuse pe termen lung într-un proiect legat de carieră. Este momen- tul de apogeu al unui proiect, în care cule- geţi roadele bine meritate: o mărire de salariu, un premiu, o victorie, o avansare! Nimic nu contează mai mult decât să fiţi alături de cel drag, de aceea încercaţi să vă dedicaţi toată energia partene- rului, care va fi de-a dreptul cucerit de aten- ţia pe care i-o acordaţi. E clar că vă va răsplăti cu aceeaşi atenţie! Îndoiala vă otrăveşte sufletul, nici nu vă puteţi odihni noaptea din cauza gândurilor negre. Vi s-a cuibărit în adâncul inimii o teamă ciudată ce nu vă lasă să vă relaxaţi, încât vedeţi în jur numai monştri şi duşmani la tot pasul. HOROSCOP Un nou volum capti- vant, care continua povestea deja celebrei familii Courtney, vă va purta din Africa în Anglia şi Germania, prin intermediul lui Saf- fron şi al lui Gerhard, doi tineri idealişti care visează la propria lor poveste de dragoste, deşi sunt în tabere opuse pe câmpul de luptă. Wilbur Smith, în cola- borare cu David Chur- chill, conturează poves- tea lui Saffron, fiica afa- ceristului şi veteranului de război Leon Cour- tney. Crescută în Africa şi având un spirit rebel şi dornic de aventura încă de la vârste mici, Saf- fron alege mereu calea cea grea, din dorinţa de a-şi dovedi şi a le arăta celor din jur că vitejia nu este doar o trăsătură tipic masculină. Gerhard von Meer- bach, mezinul unei cunoscute familii ger- mane, pare că se afla mereu la răscruce de drumuri: între loialitatea faţă de principiile fami- liei şi cele personale, între datoria faţă de ţara şi iubirea pentru o tână- ră cuceritoare şi lipsită de temeri, aflată însă în tabăra adversă.Romanul a fost publicat de editura Univers. Apariţii editoriale Ingrediente: 250 gr piept de pui, 500 gr păstâr- nac, sare, piper negru Glazura: 1 căţel mare de usturoi, 4 linguriţe miere, 2 linguriţe pastă de ardei iute, 2 linguri ulei de măsline, sare Mod de preparare: Pentru glazură se striveşte usturoiul cu puţină sare, până devine pastă. Se adăugă restul ingredientelor şi se amestecă. Păstâr- nacul se curăţa de coajă, se taie bucăţi. Într-o oală se aduce la fierbere mai multă apă cu sare. Când clocoteşte, se adăugă păstârnacul şi se fierbe 3 minute, apoi se scurge. Se presară bucăţile de păs- târnac cu sare şi apoi se amestecă cu 2 linguri din glazură. Se aşează feliile în tavă cuptorului tapetata cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul încins la 220C timp de 15 minute. Scoateţi păstârnacul într- un bol şi îl amestecaţi fierbinte cu încă 1 lingură generoasă de glazură. Se pune păstârnacul pe pla- toul de servire. Cât se face păstârnacul la cuptor, tăiaţi pieptul de pui fâşii late, îl condimentaţi doar cu sare şi piper negru şi picuraţi 1/2 lingura de ulei peste. Masaţi bine.Încingeţi bine o tigaie şi aşezaţi feliile de pui în ea. Lăsaţi să se facă câte 2 minute / parte. Scoateţi puiul lângă păstârnac şi ungeţi bucă- ţile de pui cu glazură rămasă. Piept de pui cu păstârnac dulce-picant Reţeta zilei "Strigăt de război " Wilbur Smith, David Churchil
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy ODg1NTM=