Monitorul de Botosani
MONITORUL de BOTOŞANI MARŢI, 26 NOIEMBRIE 2024 15 MOZAIC Soluţia pentru integrama publicată numărul trecut: S, AVA, C, D, TIMP, REAVAN, MI, ATELA, E, RETETE, MIXT, R, M, TRI, RA, ERE, PALAVRE, MEIT, Z, PERII, II, CNEJI, BULETINMETEO, OT, SETE, UNIT, TOBE. Telefoane utile -Număr unic de urgenţe (Salvare, Pom- pieri, Poliţie): 112 - Poliţia de frontieră: 0231/959 - Jandarmerie: 0231/534.253; - Agenţia C.F.R.: 0231/534755; -Informaţii gară: 0231/534755; - Informaţii autogară: 0231/511129; - Agenţia TAROM: 0231/518222 -E.ONGAZ:0231/585886,0800.800.928 -DispeceratNovaApaserv:0374/106804; Index contor apă: 0374/106.802 - Farmacie non-stop: ROPHARMA - 073400066. DeranjamenteE.ONMoldova:0800800929 - ITM- 0231/ 534532 -Modern Calor 0231/517953 - A.C.R.: 0231/512162; - Tribunal: 0231/511739; - Cinema Unirea: 0231/511255; -Administraţia pieţelor: 0231/512392; - Protecţia mediului: 0231/584136; - OJPC 0231/512958;0331/401.000 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 0231/508.014, 0231/508.015 MONITORUL folose[te serviciile agen]iei: tel. 0231.585955 radiofix @ monitorulbt.ro Partener ISSN 1453-3359 Monitorul ABONAMENTELE se pot face la oficiile din jude]. MONITORUL DE BOTO{ANI figureaz\ `n Catalogul Presei interne la pozi]ia 1059. Tipar offset: Tipomedia SEDIU: Aleea Mihail Kog\lniceanu nr. 4, tel. 515053, fax: 515130 REDACȚIA Editor: Cristian Moroșanu Secretar general de redacție: Anamaria Ionel Redactori: Sebastian Gheorghiu, Cristian Prisacariu, Tudor Chiriac, Raluca Panțiru Georgiana Şaramet Secretariat: Mirabela Simionov Șef serviciu difuzare: Laurențiu Gologan Consilier vânzări publicitate: Rus Bianca Tehnoredactare: Emanoil Păduraru Mica publicitate: Mariana Iftode DIRECTOR FONDATOR: George LAZ|R REDACTOR {EF: C\t\lin MORARU DIRECTOR MARKETING: Carmen LAZ|R Str.Aurel Vlaicu 78, Iasi Caricatura zilei Mama sau o soră are nevoie de prezenţa dumneavoastră pentru a le face un serviciu. Oricât de obosit aţi fi sau oricât de plină ar fi agenda de lucru la ser- viciu, îi veţi acorda prioritate şi veţi face totul pentru a o servi. Apare în calea dum- neavoastră o piedică greu de trecut, o criti- că, o eroare, un cola- borator neserios. De aceea micile eşecuri ale zilei se datorează intervenţiei nedorite ale altora în treburile dumneavoastră. Aveţi curajul să visaţi până departe pentru că există cineva alături care vă alimentează toate aceste planuri. Vă stimulează să clă- diţi castele din ce în ce mai înalte şi vă împinge de la spate. Perspectivele sunt promi- ţătoare. Deschideţi bine ochii la colaboratori, pentru că cel care insistă cel mai tare să participe la activităţile dumnea- voastră, aparent fără intenţii, este cel mai incorect dintre toţi. Urmăreşte ceva ce vă poate crea prejudicii. Apare o ocazie exce- lentă de a vă remarca, de a atrage atenţia asu- pra dumneavoastră, de a demonstra de ce sun- teţi în stare, fără a vă mai lupta cu persoane concurente. Acum străluciţi, pur şi simplu! Atmosfera este foarte destinsă oriunde vă aflaţi. Prezenţa dum- neavoastră este tonică, veselă, sunteţi pus pe glume, reuşind să-i înveseliţi şi pe ceilalţi. Dacă vă dedicaţi timpul liber copiilor, se va lega şi mai mult relaţia de familie. Vă treziţi cu o factură urgentă, cu un termen- limită de plată, pe care nu îl puteţi respecta, dar dacă îl amânaţi din nou, atrageţi sancţiuni sau critici. Veţi fi foar- te iritat când veţi calcula suma primită de la şef pentru munca prestată. Azi abandonaţi rolul de subaltern docil şi lucraţi pe cont propriu. Într-un acces de furie, aţi fi capabil să vă daţi demisia şi să plecaţi de la un loc de muncă. Luaţi-vă o zi liberă, dar nu plecaţi la primul impuls. Cel mai bun îndrumă- tor, chiar şi în chestiuni de serviciu, este cineva drag: partenerul de viaţă, un frate, un părinte. Are mai multă experienţă decât dum- neavoastră pentru a privi o situa- ţie la rece, ca atare ascultaţi-i opi- nia. Chiar dacă şeful vă dă diverse atribuţii, chiar dacă partenerul de viaţă vă solicită ajuto- rul, azi sunteţi pe altă lume. Aveţi probleme- le dumneavoastră care vă atrag atenţia. Dacă cineva vă cheamă astăzi pe nume, nici măcar nu-l auziţi! Se apropie un moment fericit, care naşte o stare de nerăbdare, de fericire, de entuziasm maxim în sufletul dumneavoastră. Se va schimba ceva la servi- ciu sau se petrec lucruri noi în anturajul de prieteni, iar noile perspective vă încântă. Vreţi să cumpăraţi mobilă nouă, să achi- ziţionaţi o casă sau un teren, dar nu puteţi lua decizii atât de costisi- toare fără să ştiti păre- rile celor care contri- buie alături de dumneavoastră. Calculaţi cu multă atenţie urmă- torii paşi. HOROSCOP Jimbocho, Tokyo. Cartierul librăriilor şi al anticariatelor, un verita- bil paradis pentru citito- rii pasionaţi. Deşi locu- ieşte de ani buni în Tokyo, Tatako – o fată de 25 de ani, cu o viaţă destul de monotonă – nu a frecventat niciodată acea parte a oraşului. Totuşi, aici este situată librăria Morisaki, care se afla în familia ei de trei generaţii. O prăvălioară cu cărţi, într-o clădire veche din lemn, cu o cameră la etaj, folosită ca depozit. Este regatul lui Satoru, unchiul excentric al lui Tatako. Entuziast şi cam zăpăcit, el îşi dedică viaţa cărţilor şi librăriei Morisaki, mai cu seama după ce soţia lui l-a părăsit. Spre deosebire de unchiul ei, Tatako s-a lăsat pradă depresiei şi nu a mai ieşit din casă de când iubitul ei i-a spus că vrea să se însoare cu o altă femeie. Satoru este cel care îi aruncă un colac de salvare, propu- nându-i să se mute la primul etaj al librăriei. Romanul a fost publi- cat de editura "Litera". Apariţii editoriale Ingrediente: 200 gr paste lungi, 1 conservă mică de sardine în ulei, 45 gr pastă de roşii, 2 căţei mari de usturoi, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, 2 linguriţe cu vârf capere în oţet, 1 lin- gură verdeaţă de fenicul tocată, puţin ulei măsline, sare, piper negru, chili Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în multă apă cu sare după instrucţiunile de pe pachet. Într-o tigaie largă se prepară sosul. Se scur- ge în tigaie o lingură de ulei din conservă de sardine. Se completează cu o lingură de ulei de măsline. Se încălzeşte uleiul şi se adăugă pasta de roşii. Când pasta sfârâie bine şi se închide puţin la culoare, adăugaţi usturoiul strivit şi seminţele de fenicul. Căliţi 1 minut până ustu- roiul miroase plăcut. Adăugaţi caperele şi sar- dinele sfărâmate cu furculiţa şi amestecaţi. Fierbeţi sosul timp de 2 minute. Presăraţi sare, râşniţi piper negru şi adăugaţi chili dacă vreţi ca pastele să fie picante. Scurgeţi pastele, dar reţineţi 100 ml apa de pe ele. Puneţi pastele în sos, presăraţi puţină sare şi turnaţi apă. Ames- tecaţi continuu, la foc mediu, până sosul începe să se prindă de paste. Adăugaţi la final verdea- ţă de fenicul şi amestecaţi. Paste marinara Reţeta zilei „Viaţa mea în librăria Morisaki " Satoshi Yagisawa
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy ODg1NTM=