Monitorul de Botosani
MONITORUL de BOTOŞANI MIERCURI, 5 FEBRUARIE 2025 15 MOZAIC Soluţia pentru integrama publicată numărul trecut: R, S, LUT, A, LECTIE, EROU, DARNICIE, N, AU, OFTAT, TOT, TEPI, CURS, A, B, HAN, MATRAPALZLAC, BEI, TU, SEC, ERE, AI, CLASA, TETINA, LAIC, INVELI, ES. Telefoane utile -Număr unic de urgenţe (Salvare, Pom- pieri, Poliţie): 112 - Poliţia de frontieră: 0231/959 - Jandarmerie: 0231/534.253; - Agenţia C.F.R.: 0231/534755; -Informaţii gară: 0231/534755; - Informaţii autogară: 0231/511129; - Agenţia TAROM: 0231/518222 -E.ONGAZ:0231/585886,0800.800.928 -DispeceratNovaApaserv:0374/106804; Index contor apă: 0374/106.802 - Farmacie non-stop: ROPHARMA - 073400066. DeranjamenteE.ONMoldova:0800800929 - ITM- 0231/ 534532 -Modern Calor 0231/517953 - A.C.R.: 0231/512162; - Tribunal: 0231/511739; - Cinema Unirea: 0231/511255; -Administraţia pieţelor: 0231/512392; - Protecţia mediului: 0231/584136; - OJPC 0231/512958;0331/401.000 - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 0231/508.014, 0231/508.015 MONITORUL folose[te serviciile agen]iei: tel. 0231.585955 radiofix @ monitorulbt.ro Partener ISSN 1453-3359 Monitorul ABONAMENTELE se pot face la oficiile din jude]. MONITORUL DE BOTO{ANI figureaz\ `n Catalogul Presei interne la pozi]ia 1059. Tipar offset: Tipomedia SEDIU: Aleea Mihail Kog\lniceanu nr. 4, tel. 515053, fax: 515130 REDACȚIA Editor: Cristian Moroșanu Secretar general de redacție: Anamaria Ionel Redactori: Sebastian Gheorghiu, Cristian Prisacariu, Tudor Chiriac, Raluca Panțiru Georgiana Şaramet Secretariat: Mirabela Simionov Șef serviciu difuzare: Laurențiu Gologan Consilier vânzări publicitate: Rus Bianca Tehnoredactare: Emanoil Păduraru Mica publicitate: Mariana Iftode DIRECTOR FONDATOR: George LAZ|R REDACTOR {EF: C\t\lin MORARU DIRECTOR MARKETING: Carmen LAZ|R Str.Aurel Vlaicu 78, Iasi Caricatura zilei Vă este teamă să acţio- naţi, pentru că nu sun- teţi sigur că sensul în care doriţi să mergeţi este cel mai bun. Ar fi bine să ţineţi cont de intuiţie, mai ales dacă piedicile apar chiar de la început. Ele pot fi, de fapt, un avertisment că trebuie să vă opriţi. Ritmul în care vă îndreptaţi spre un scop propus este foarte lent, ceea ce naşte dezamă- giri şi insatisfacţie. Nu trebuie să vă pierdeţi interesul, ci doar să acceptaţi că unele succese sunt atinse mai greu şi cu perioade de stagnare. E posibil să vi se facă o invitaţie în oraş sau să vi se anunţe vreo vizită, care vă va face mare plăcere. Dacă ieşiţi undeva cu priete- nii, creşte şansa de a observa pe cineva pentru care inima vă va bate mai tare. Poate începe chiar şi o idilă! Oboseala acumulată în ultimul timp a lăsat urme în plan emoţio- nal. Se ştie că sunteţi o fire sensibilă care vibrează la cel mai mic cuvânt cu impact negativ, se ştie că sunteţi capri- cios, dar acum sunteţi şi agresiv la oboseală. Faceţi planuri solide de viitor şi pregătiţi nişte demersuri de lungă durată ce vor implica şi investiţii masive. Ca să ajungeţi la ce v-aţi propus tre- buie ori să adunaţi nişte bani, ori să reorganizaţi bugetul în aşa fel încât să aveţi mai mulţi bani în perspectivă. Provocaţi evenimente interesante în familie, în care sunteţi un fel de motor central, pen- tru că de energia şi cheful dumneavoastră depind şi ceilalţi. Dacă vreţi o zi activă, ar trebui să fiţi mereu în priză, pentru a-i mobili- za şi pe ceilalţi. Primiţi o veste neplă- cută de la un prieten. Deşi problema nu vă priveşte, vă afectează suficient de tare pentru a vă strica o parte din zi. Dacă aveţi soluţii pentru el, ajutaţi-l, dacă nu, nu vă chinuiţi degeaba, pentru că ori- cum nu-l puteţi scoate din impas. Aveţi o întâlnire noro- coasă cu o persoană care are un efect pozi- tiv asupra planurilor dv. Poate fi o cunoştin- ţă de bun augur cu un nou colaborator sau cu un potenţial partener de afaceri de la care aţi putea avea ceva de câştigat. Nu sunteţi în cele mai bune toane, de aceea veţi prefera să staţi pe margine, fără să vă implicaţi în treburile altora, mai ales că şi starea de sănătate lasă de dorit. Dacă simţiţi că veselia altora v-ar ajuta, spuneţi da la orice ocazie de a vă relaxa. Vă preocupă banii mai mult ca oricând, ori pentru că vă gândiţi la o soluţie de a vă mări veniturile - ori pentru că a sosit timpul să faceţi nişte plăţi mai mari. Nu vă aventuraţi la prea multe cheltuieli simultan, pentru că resursele sunt limitate. Ajungeţi la capătul unui demers legal - dacă nu unul oficial, atunci unul personal, pe cont propriu. Aţi adunat probe prin care să arătaţi că dreptatea este de partea dv. şi, pentru că argumentele sunt zdrobitoare, azi veţi culege roadele victoriei fina- le. Discutaţi cu un prieten care nu vă inspiră prea multă încredere. Nu sunteţi convins de bunele sale intenţii şi intuiţia vă atrage aten- ţia că ar fi mai bine să rămâneţi pasiv la ceea ce vă oferă, ca nu cumva să fie o cap- cană. Comunicarea este greoaie. HOROSCOP În grădina Ghetsi- mani, un bărbat așteap- tă să fie prins și dat pieirii. Numele lui este Iesua, și e fiul unui dul- gher umil din Nazaret. Dar cum se face că este dușmanul Cezarului și al Sinedriului? Cum de-a ajuns acest nazari- nean să fie o amenința- re pentru puterea lumească și cea a lui Dumnezeu? Soarta îi este pecetluită. Nu va vedea Ierusalimul în sărbătoarea Paștilor. Va muri pe cruce, și o știe. Pilat din Pont i-a hotărât moartea fără să clipească, nebănuind că, trei zile mai târziu, zvonul Învierii va încinge spiritele și așa nesupuse ale iudeilor. Dar Imperiul domnește prin rațiune. Așa că pretorul va trebui să demonteze legenda pri- mejdioasă pe cale de-a se naște. Astfel începe călăto- ria lui Pilat: ca o anche- tă. Reprezentantul Romei și al ordinii aduna mărturii și res- pinge sau demonstrea- ză teorii și ipoteze. Romanul a fost publicat de editura „Humanitas Fiction”. Apariţii editoriale Ingrediente: 600 grame cartofi (cântăriți curățați), 50 gr unt, un ou întreg şi un gălbe- nuș, 30 gr cașcaval ras, sare, nucşoară un vârf de linguriță, iar pentru ornat oregano, ardei, morcov, măsline Mod de preparare: Se pun cartofii întregi să fiarbă. Când sunt gata se curăță de coajă și se pisează. Peste cartofii pisați se adăugă untul, sarea, nucșoara, cașcavalul ras, ouăle și se amestecă. Compoziția se pune într-un poş pentru ornat cu capăt mare și formă de stea. În tavă în care am pus hârtie de copt se fac cu ajutorul poșului formele. Cartofii Duchesse se coc la temperatura de 220 grade Celsius, cuptor ventilat, pentru 15-20 minute până devin aurii. Se servesc calzi, ca garnitură sau ca aperitiv. Cartofi Duchesse Reţeta zilei „Evanghelia după Pilat” Eric Emmanuel Schmitt
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy ODg1NTM=