miercuri, februarie 5, 2025
AcasăOpiniiCălin Georgescu vrea război la graniță - Dorin Dobrincu

Călin Georgescu vrea război la graniță – Dorin Dobrincu

Curentele politice românești care se autointitulează suveraniste promovează, dincolo de retorica urlată în piețe și pe rețelele sociale, idei care fac jocul Moscovei. Pentru cine a uitat, Rusia este adversarul libertăților individuale și dușmanul neîmpăcat al națiunilor europene, indiferent că sunt sau nu în Uniunea Europeană. Putin&Co încearcă să asmută facțiunile ultranaționaliste și extremiste din diverse societăți împotriva altor grupuri, inclusiv împotriva altor țări. Lumea noastră e plină și de ticăloși, și de idioți utili, așa că destui dintre aceștia le fac jocul celor care vor să-și refacă imperiul.

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Să susții astăzi că România ar trebui să-și ia înapoi teritorii pe care le-a deținut cândva – ba chiar și altele, care nu au fost niciodată între granițele acestei țări – înseamnă să nu pricepi câteva lucruri. Istoria abordată fără cunoaștere și fără spirit critic devine un mijloc pentru a susține aberații. Din ce moment al istoriei să începi revizuirea granițelor? Din 1947, din 1940, din 1918-1920, din 1913, din 1484, din 1359, din 106? Sau ne ducem pe vremea pelasgilor, unde imaginația poate zburda în voie? Așadar, de unde începem?

Dacă tu vrei bucăți din teritoriul unui vecin, alți vecini s-ar putea să vrea si ei hălci din ceea ce e al tău acum. Teritoriile reclamate de unii sau alții sunt adesea populate de majorități care nu vor în statul tău, ci în al lor. Cum poți prelua teritorii cu populații care nu vor să fie anexate? Sistemul politic internațional se bazează pe tratate, pe recunoașterea suveranității și integrității statelor. Orice schimbare făcută prin forță înseamnă război. Nu știm cum arată războiul? E simplu: violență, distrugeri și moarte. Nu credeți? Uitați-vă la televizor, e plină lumea de confruntări dure, cele mai apropiate sunt lângă granița noastră de est.

Oricine susține că România ar trebui să atace Ucraina și să-i ia teritorii face jocul lui Putin. Să vrei iarăși Rusia la Dunăre și la Prut – pentru că în eventualitatea în care rușii câștigă confruntarea din Est asta se va întâmpla – înseamnă să fii iresponsabil și să duci o politică împotriva intereselor României. Oricât s-ar înveșmânta unii în tricolor, s-ar urca cu picioarele pe statui și ar stâlci limba română la televizor, în podcasturi sau pe TikTok, nu vor putea ascunde că nu sunt patrioți, ci doar jalnici idioți utili.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
câțiva nori
-0 ° C
0.6 °
-0 °
94 %
2.5kmh
19 %
mie
-0 °
joi
2 °
vin
1 °
sâm
2 °
Dum
1 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Trebuie că vine o iarnă grea, dacă e să ne luăm după pregătirile localnicilor.

EDITORIAL

O bulibășeală guvernamentală a făcut ca opinia publică din România să sară de fund în sus atunci când a constatat că în codul CAEN...

EPIGRAMA ZILEI

Are, fir-ar ea să fie, Materie cenușie : Căpușoru-i de păpușă Pare-a fi plin cu ... cenușă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...