duminică, decembrie 15, 2024
AcasăNaționalPrețuri uriașe la cazare în orașele cu târguri de Crăciun. Craiova, mai...

Prețuri uriașe la cazare în orașele cu târguri de Crăciun. Craiova, mai scumpă ca Viena și Bruxelles

Craiova este unul dintre orașele cu cele mai mari prețuri la cazare în perioada din preajma sărbătorilor de iarnă, potrivit hotnews.ro. Cea mai ieftină cazare din capitala județului Dolj este mai scumpă decât la Vienna, Bruxelles sau Budapesta, potrivit prețurilor afișate pe platformele de rezervare online.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


Printre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din lume sunt cele de la Viena, Budapesta, Praga, Bruxelles, Dresda sau Metz, dar și cel de la Craiova, potrivit unui clasament al celor mai frumoase astfel de târguri, realizat de European Best Destinations.

Potrivit celor mai cunoscute platforme de rezervări online, este posibil să găsești opțiuni de cazare mai ieftine în marile orașe europene în perioada de dinaintea Crăciunului, adică 17-22 decembrie, decât în țară, mai ales la Craiova.

Cât costă o noapte de cazare în Craiova

Ofertele la cazare în Craiova sunt limitate. Pe platforma Booking.com, unde 97% din locurile de cazare sunt epuizate în perioada 17-22 decembrie, cea mai ieftină noapte de cazare în Craiova costă 332 lei, iar costul pentru cinci nopți este de 1.660 lei. Cel mai scump loc de cazare din Craiova este un apartament cu 2 dormitoare care costă 9.082 lei pe cinci nopți, adică 1.816 pe noapte.

Pe o altă platformă, unde se mai găsesc doar câteva locuri libere, o noapte de cazare în Craiova este de 454 lei, adică 2.266 lei pentru 5 nopți, într-o locație departe de centru.

Prețurile din alte orașe din țară și din străinătate

Târguri de Crăciun se țin în România și în orașe precum București, Sibiu, Cluj, Brașov sau Oradea.

Pentru perioada 17-22 decembrie, la Cluj cel mai ieftin loc de cazare costă 700 de lei, adică 140 de lei pe noapte, potrivit uneia dintre platformele de rezervări online consultate. Cel mai scump loc de cazare din Cluj este un apartament cu un dormitor care costă 40.500 de lei pe cinci nopți, adică 8.100 de lei pe noapte.

La Brașov, pentru aceeași perioadă, o noapte de cazare ajunge la același preț ca la Cluj, adică 140 de lei. Cel mai scump loc de cazare din Brașov este un studio de lux cu 45.000 de lei, adică 900 de lei pe noapte.
În Budapesta, oraș în care târgul de Crăciun a fost desemnat de European Best Destinations, cel mai atractiv în 2024, cea mai ieftină cazare costă 508 de lei pentru cinci nopți, adică 101 lei pe noapte. Practic de două ori mai puțin decât cea mai ieftină cazare din Craiova, unde o noapte costă 332 de lei.
La Viena, 88% din locurile de cazare sunt epuizate pe una dintre platformele de rezervări online. Cea mai ieftină cazare este pentru aceeași perioadă 1.211 lei, adică 242 lei pe noapte.
Cea mai ieftină cazare în Bruxelles costă în perioada 17-22 decembrie 1.381 lei, adică 276 pe noapte, mai ieftin decât la Craiova.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
1.7 ° C
1.7 °
0.5 °
95 %
1kmh
93 %
Dum
4 °
lun
9 °
mar
10 °
mie
10 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La pesediști le-a revenit zâmbetul pe buze, în ultima vreme.

EDITORIAL

În aceste zile pline de dramatism, nebunie și patimă politică, o știre prezentată pe un post de televiziune m-a frapat și m-a uimit fără...

EPIGRAMA ZILEI

Seara, când a primit cardul I-a spus după un suspin, Că-i inteligent ca gardul Și frumos precum un ... PIN!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...