joi, septembrie 19, 2024
AcasăNaționalRafila, chemat de Ciolacu la Guvern pentru discuții despre cazul Sf Pantelimon

Rafila, chemat de Ciolacu la Guvern pentru discuții despre cazul Sf Pantelimon

Premierul Marcel Ciolacu l-a chemat luni după-amiază la Guvern pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru discuții legate de situația de la Spitalul Sfântul Pantelimon, au declarat luni pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Corpul de control al premierului va primi abia astăzi toată documentația verificată de Corpul de control al ministrului Sănătății în luna aprilie și cerută de Ciolacu. Premierul ar urma să verifice astfel dacă ministrul a respectat procedura la momentul la care a trimis echipa de control la Spitalul Sf. Pantelimon, după reclamații privind decese suspecte la secția ATI, conform surselor HotNews.ro.

Aceleași surse au declarat că pe agenda discuțiilor de astăzi între ministrul Sănătății și premier este și o posibilă renovare a secției ATI și a blocului operator. Întâlnirea va avea loc la Guvern după ora 13:00.

Inițial, informația privind întâlnirea Ciolacu-Rafila a fost furnizată de G4Media.ro.

În 14 august, întrebat de jurnaliștii prezenți la guvern dacă ministrul sănătății Alexandru Rafila mai rămâne în funcție, Ciolacu a declarat: „Haideți să vedem tot adevărul. Așteptăm concluziile săptămâna aceasta, după care vom lua o decizie”.

Ciolacu a făcut această declarație la scurt timp după ce Sorin Luca, șeful Corpului de control al Ministerului Sănătății, care în luna aprilie a făcut verificările la Spitalul Pantelimon și a concluzionat că nu sunt probleme, a demisionat.
HotNews a cerut de două ori Ministerului Sănătății ca publicul să vadă Ordinul de ministru în cazul Sf. Pantelimon. Surse din minister susțin că ”felul în care Rafila a decis să se facă acest control ascunde ceva important”.

HotNews l-a întrebat în 14 august, înaintea ședinței de guvern, pe premierul Marcel Ciolacu în legătură cu acest ordin și dacă el știe componența echipei de control de la Ministerul Sănătății și ce a verificat și constatat. Marcel Ciolacu a răspuns „nu, vă rog frumos sunt primul ministru”.

Premierul a mai spus însă că vrea să vadă și el ce control au făcut oamenii trimiși de Alexandru Rafila la Sf. Pantelimon, în 17 aprilie. „Eu am cerut prin corpul de control al primului-ministru toate documentele de la Corpul de control al Ministerului Sănătății, cum era și normal. Șeful Corpului de control va trebui să-mi facă o informare legată de ce control s-a făcut acolo în urma sesizării din luna aprilie”, a mai declarat premierul.

Anunțul demisiei lui Sorin Luca a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Șeful Corpului de control a demisionat pentru că el a considerat că în urma acestei probleme extrem de grave care s-a întâmplat la Spitalul Pantelimon, el fiind cel care a participat acolo, este cazul să demisioneze”.

În 8 august, în prima reacție după reținerea celor două doctorițe de la Spitalul Sf Pantelimon, Marcel Ciolacu a spus că nu a crezut că „se poate întâmpla așa ceva în realitate”. Întrebat despre ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care după ancheta corpului de control anunța, în aprilie, că nu s-au găsit probleme la spital, Ciolacu a spus că „trebuie să dăm dovadă de echilibru” și că vrea să ia „deciziile corecte”: „Dacă aș fi un prim-ministru care să ia decizii emoționale, aș fi schimbat-o din funcție și pe ministra Ligia Deca după scandalul de la SNSPA”.

Cele două doctorițe pe numele cărora în 8 august Tribunalul București a emis, la propunerea procurorilor, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile sunt acuzate de Parchetul Tribunalului București că au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea dozei de noradrenalină, în două zile diferite, ceea ce a dus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului. Ele sunt cercetate pentru omor calificat și tentativă de omor calificat cu premeditare.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
16.7 ° C
17.6 °
16.6 °
51 %
2.3kmh
100 %
joi
17 °
vin
21 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
26 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și șoferi de BMW care iubesc restul participanților la trafic. Probabil și semnalizează.

EDITORIAL

România a trecut de la o extremă la alta. După seceta cumplită, care a compromis culturile agricole, au venit codurile roșii de precipitații și...

EPIGRAMA ZILEI

Acest sport, de-l pui sub lupă Vezi sudoare, multă muncă Dar tare cred că-l aruncă După! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...