vineri, septembrie 20, 2024
AcasăNaționalTeleviziunea Română a fost obligată de un tribunal din Hamburg să achite...

Televiziunea Română a fost obligată de un tribunal din Hamburg să achite 380.000 de euro pentru competiții sportive contractate și nedifuzate. TVR a făcut plângere penală contra angajaților

Chiar dacă n-ați difuzat, sunteți obligați să le plătiți de vreme ce le-ați comandat și ați primit semnal, a apreciat un tribunal din Hamburg pe 7 mai 2024. Recunoscând că tribunalul are dreptate, TVR a acceptat că va plăti și a făcut un denunț la Parchet ca să recupereze de la foști și actuali angajați ai săi prejudiciul de aproximativ 380.000 de euro (compus din ”350.000 de euro plus 9% cheltuieli de judecată”).

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Suma de 380.000 de euro la care TVR a decis să nu mai facă apel și să o achite către firma Playbook International din Germania face parte dintr-un contract de 990.000 de euro, competiții cumpărate de televiziunea publică și unele nedifuzate, arată un document intern prezentat în cea mai recentă ședință de CA a TVR, pe 26 iunie 2024, obținut și publicat astăzi de GOLAZO.ro, siteul de sport al HotNews.

Departamentul Juridic al TVR a informat pe 26 iunie 2024 Consiliul de Administrație al televiziunii publice despre situația ”conflictului juridic cu Playbook International”, o companie germană care a oferit către TVR, în urma contractelor, drepturi de transmisie a unor competiții sportive, printre care și campionatul de baschet al Italiei.

„SRTV nu a înregistrat facturile în contabilitate”

În perioada 2017-2018, TVR nu a difuzat unele dintre aceste competiții. Dar, susțin juriștii TVR în document:

1. Televiziunea nu a reziliat contractul.

2. ”Deși SRTV a primit facturile, acestea nu au fost înregistrate în contabilitate, nu au fost restituite către Playbook”

3. ”Nici nu s-a transmis vreo notificare către Playbook prin care să i se aducă la cunoștință faptul că se dorește rezilierea celor două acorduri cadru”.

Televiziunea publică a fost dată în judecată la Hamburg. Pe 17 mai 2023, a pierdut și a venit solicitarea să achite ”350.000 de euro plus 9% cheltuieli de judecată”.

Avocatul german angajat de TVR: ”Nu există scutire de obligație de plată în condițiile în care TVR nu a difuzat aceste programe”

TVR a angajat un avocat de origine română cu drept de liberă practică în Germania, care a confirmat că:

  1. ”Contractele care fac obiectul procesului Playbook sunt contracte valabile”
  2. ”TVR avea obligația de a plăti aceste contracte”
  3. ”Nu există scutire de obligație de plată în condițiile în care TVR nu a difuzat aceste programe”

”De altfel, este logic să fie așa, atâta vreme cât Playbook a pus la dispoziția SRTv semnalul pentru respectivele competiții, indiferent că acestea au fost transmise sau nu”, recunoaște Direcția Juridică a TVR în documentul pe care GOLAZO.ro, siteul de sport al HotNews, îl dezvăluie astăzi.

Și Curtea de Conturi a sesizat

În 2020, Curtea de Conturi a cerut SRTV identificarea persoanelor responsabile și recuperarea prejudiciului. Doi ani, SRTV nu a făcut nimic. Noua conducere a formulat denunț la Parchet.

Documentul intern al SRTV arată faptul că până la data de 31 ianuarie 2022, termenul impus de Curtea de Conturi pentru stabilirea întregului prejudiciu și recuperarea acestuia, nu există documente care să ateste că SRTV a luat vreo măsură în acest sens și că nici nu a încercat să identifice persoanele responsabile de producerea acestuia.

În nota sa, Departamentul Juridic a enumerat persoanele care au avut obligația, prin decizia conducerii SRTV, să ducă la îndeplinire măsura Curții de Conturi:

cei 3 directori care au condus Departamentului Economic 2017-2022

coordonatorii Departamentului de Sport 2017-2022: Mihnea Ionescu, Dragoș Bocanaciu, Marian Medaru, Eduard Darvariu, Dorin Chioțea, Daniel Vasile.

Ca urmare a lipsei de acțiune a persoanelor responsabile, ”pe 30 aprilie 2024, SRTV a formulat denunț înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București sub numărul 4851/P/2024”.

 

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.6 °
14.4 °
48 %
2.3kmh
95 %
vin
21 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și șoferi de BMW care iubesc restul participanților la trafic. Probabil și semnalizează.

EDITORIAL

România a trecut de la o extremă la alta. După seceta cumplită, care a compromis culturile agricole, au venit codurile roșii de precipitații și...

EPIGRAMA ZILEI

Acest sport, de-l pui sub lupă Vezi sudoare, multă muncă Dar tare cred că-l aruncă După! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...