joi, aprilie 3, 2025
AcasăNaționalTransfăgărășanul se va deschide în luna mai, în premieră

Transfăgărășanul se va deschide în luna mai, în premieră

Transfăgărășanul se va deschide în luna mai, pentru prima dată de la darea în folosință a acestui drum, informează Argesulonline.ro.

Muncitorii de la Secția de Drumuri Naționale Pitești au început lucrările de deszăpezire a DN 7C Transfăgărășan.

Lucrările au început cu vreo 3-4 săptămâni mai devreme decât în anii precedenți. În plus, stratul de zăpadă nu mai are grosimea de acum câțiva ani.

Avem de așteptat până când vom putea lucra în siguranță

„Vestea bună este că în acest an avem parte de cantitate de zăpadă mai mică față de alți ani. Vom putea începe deszăpezirea mai devreme și să deschidem drumul poate chiar în cursul lunii mai. (E vorba, firește, de secțiunea Piscu Negru-Bâlea Cascadă, închisă în sezonul rece – n.r.).

Vestea proastă este că, din cauza temperaturilor deosebit de ridicate, pericolul de avalanșă este foarte de mare. Așa că mai avem de așteptat până când vom putea lucra în siguranță, mai ales în partea superioară a drumului, în zona Bâlea Lac”, au transmis cei de la DRDP Brașov.

Potrivit Argesulonline.ro, date fiind condițiile meteo, e foarte probabil ca 2024 să fie primul an în care DN 7C Transfăgărășan se va deschide în luna mai. În precedenții trei ani, Transfăgărășanul se deschisese în a doua jumătate a lunii iunie.

Transfăgărășanul se va deschide în luna mai

DN7C (Transfăgărășanul) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, ce face parte din Carpații Meridionali, potrivit site-ului muntii-fagaras.ro.

Transfăgărășanul este un drum național spectaculos, ce leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, construit între anii 1970 – 1974.

El începe în comuna Bascov, județul Argeș (lângă orașul Pitești) și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversând un teren montan la altitudini mari, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
ploaie moderată
8.9 ° C
9.4 °
7.8 °
98 %
4kmh
100 %
J
10 °
vin
16 °
S
16 °
D
2 °
lun
0 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încerci cu frumosul inițial și dacă nu ține, mai adaugi ceva mai pe înțelesul celor cărora te adresezi.

EDITORIAL

Frământările sociale din ultima vreme nu sunt singulare în istoria recentă a românilor. De-a lungul ultimelor două secole, istoria a consemnat multe asemenea momente....

EPIGRAMA ZILEI

La acea vorbă străveche („Nu te culca pe-o ureche!”) Am o întrebare ... nouă: Se poate pe amândouă? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...