vineri, aprilie 4, 2025
AcasăNaționalToate minciunile lui Ciolacu. Ce spune și ce face de fapt

Toate minciunile lui Ciolacu. Ce spune și ce face de fapt

Toate minciunile lui Ciolacu. Majoritatea promisiunilor și declarațiilor făcute de liderul PSD de când a devenit premier, în iunie, trebuie citite invers: când spune că taie cheltuieli, de fapt nu o face, când spune că a depus la termen Cererea 3 de plată din PNRR, de fapt a întârziat cu 9 luni, când afirmă că nu impune taxe, de fapt ia decizii care bagă în faliment microîntreprinderile.

PRESShub a analizat câteva dintre promisiunile lui Marcel Ciolacu din ultima jumătate de an și vă prezintă dovada faptului că au fost doar declarații politice, populiste și cu pur scop electoral.

În final, cheltuielile statului nu au fost reduse – din contră, au fost create posturi noi, bine plătite, reforma fiscală a vizat exclusiv mediul privat, iar în ceea ce privește PNRR, Guvernul a rămas mult în urmă.

Reducerea cheltuielilor statului, minciună cu repetiție

Încă de când a devenit premier, Marcel Ciolacu a insistat pe faptul că va pune stop cheltuielilor exagerate ale statului, în condițiile în care atât el, cât și ministrul Finanțelor recunoșteau că deficitul bugetar a ajuns la 20 de miliarde de lei. Specialiștii în finanțe vorbesc de o sumă mult mai mare, de 60 de miliarde de lei.

Guvernul va aproba o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare până la sfârşitul anului pentru încadrarea în ţinta de deficit asumată”, afirma, în octombrie. premierul.

„Am spus de la început că statul trebuie să fie primul care face economie. De aceea, limităm şi reducem cheltuielile bugetare până la sfârşitul acestui an. Trebuie să ţinem deficitul sub control şi să nu punem în pericol fondurile europene sau PNRR”, susținea Marcel Ciolacu într-o ședință de Guvern.

În realitate, măsurile de austeritate anunțate și pentru bugetari au fost impuse doar pentru mediul privat.

Prin mai multe acte normative, Guvernul a impus taxe și impozite noi pentru firme. Iar în decembrie a emis, peste noapte, la propriu, o așa numită „ordonanță trenuleț”, cu reguli mult mai dure, dar și neclare pentru societățile comerciale mici și pentru persoanele fizice autorizate, care vor duce, potrivit specialiștilor, la decimarea microîntreprinderilor. Cu efecte importante într-o economie care și așa crește doar pe hârtie.

Continuarea în PRESShub.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
7.9 ° C
10.6 °
7.8 °
97 %
2.3kmh
100 %
J
10 °
vin
18 °
S
17 °
D
3 °
lun
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încă un motiv pentru care drumul secundar spre Cornișa ar trebui să fie mai larg.

EDITORIAL

N-au mai rămas prea multe zile până când vom fi chemați (din nou) la urne. S-a mai întâmplat în noiembrie, dar nu s-a pus...

EPIGRAMA ZILEI

Joi

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...