Guvernul Ciolacu a decis să dubleze numărul membrilor din consiliul consultativ aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), deşi prim-ministrul pledează public pentru reducerea cheltuielilor bugetare.
În 2022, guvernul Ciuca a înfiinţat Consiliul consultativ pentru evaluarea impactului actelor normative, din care să facă parte specialişti recunoscuţi, neremuneraţi, numărul fiind cuprins între 5-10 persoane. Iniţial au fost numite 6 persoane, iar pe data de 5 octombrie guvernul Ciolacu a mai numit alte 5, atingându-se limita maximă.
După o jumătate de an de la înfiinţare, statutul celor din conducerea acestui consiliu a fost modificat, decizându-se să fie şi plătiţi. Printre „specialiştii” din Consiliu se afla apropiaţi ai lui Victor Ponta, printre care Gabriel Petrea, fost deputat şi candidat Pro România la Senat, ales director de proiect al Euronews România, postul de ştiri care este în parteneriat cu Universitatea Politehnică, după cum a informat Pagina de Media.
De altfel, de la Universitatea Politehnică Bucureşti a mai fost numită săptămâna trecută în Consiliu, Irina-Aura Istrate, pentru a analiza legislaţia din România, deşi este specializată în sisteme biotehnice.
Gabriel Peţea, tânăra speranţă a Pro România, are 12 credite în valoare de 231.260 de euro şi 1.404.047 de lei. Un alt specialist din Consiliu este chiar un informator al Securităţii, Nicolae Ciprian Nica „Bratosin”, fost vicepreşedinte al Comisiei juridice şi fost deputat PSD până în 2016, după cum a dezvălui PRESShub.
Ramificaţiile se extind şi în cadrul familiilor. Surse din cadrul coaliţiei susţin că băiatul lui Nica „Bratosin”, Emanuel Nica, în calitate de notar, ar semna toate contractele dintre demnitari şi RAPPS.
Continuarea în PRESShub.