joi, aprilie 3, 2025
AcasăNaționalCîțu se opune variantei din Parlament privind certificatul verde

Cîțu se opune variantei din Parlament privind certificatul verde

Discuţiile pe legea care le impune angajaţilor certificatul verde se opresc. Premierul Florin Cîţu spune că legea este discriminatorie pentru angajaţii de la privat, deoarece include doar pentru angajații de la stat perioada de grație de 60 de zile în care aceștia se pot testa gratuit. Proiectul este acum în comisii la Camera Deputaţilor după ce a fost respins la Senat.

„Certificatul verde este trecut prin ordonanță de urgență. Varianta care este în Parlament crește costul la buget, cu ceea ce nu sunt de acord. Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. Vaccinul este gratuit. Haideți să găsim o altă formulă. Cei care s-au vaccinat astăzi nu este normal să-i punem să plătească teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Asta mi se pare inadmisibil”, a declarat Florin Cîțu în fața sediului liberalilor.

În ședința Biroului Executiv PNL, Florin Cîțu a anunțat că nu vor mai continua discuțiile până nu se rezolvă acest punct.

Discuțiile vor continua între specialiști

Comisiile de specialitate au discutat despre introducerea obligativității certificatului verde, însă cu o perioadă de grație de 60 de zile în care persoanele vaccinate să poată fi testate gratuit. Este vorba de 10 teste rapide pe lună pentru fiecare persoană. Însă, Florin Cîțu le-a transmis celor din PNL că e discriminatoriu ca această măsură să fie aplicată doar la stat, fără să fie inclus și privatul.

În Comisia de Sănătate se discută ca aceste măsuri să fie introduse inclusiv la privat. Aici apare din nou discuția dacă sunt suficienți bani pentru a fi impuse toate testele și în mediul privat. Sunt mai multe măsuri luate în calcul în cazul certificatului verde, însă aceasta este cea mai importantă.

Discuțiile ar urma să fie reluate săptămâna viitoare, dar până nu va fi rezolvat acest punct, deoarece riscă să fie atacată legea la CCR și să fie respins cu totul. Discuțiile vor continua între specialiști iar apoi vor urma cele oficiale din Camera Deputaților, înainte ca proiectul să fie supus votului final.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
9.4 °
98 %
1.8kmh
100 %
J
10 °
vin
16 °
S
16 °
D
2 °
lun
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încă un motiv pentru care drumul secundar spre Cornișa ar trebui să fie mai larg.

EDITORIAL

N-au mai rămas prea multe zile până când vom fi chemați (din nou) la urne. S-a mai întâmplat în noiembrie, dar nu s-a pus...

EPIGRAMA ZILEI

Joi

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...