Incendiul de la fabrica de condimente Solina, din Alba Iulia, a fost stins, miercuri seara, după aproape cinci zile de la izbucnire. O comisie formată din pompieri, poliţişti, reprezentanţi ai asiguratorului şi ai companiei vor face o anchetă comună pentru a stabili de la ce a pornit focul.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, miercuri seara, căm în mod official, intervenţia de stingere a incendiului de la fabrica de condimente Solina, din Alba Iulia, s-a încheiat la ora 18.00.
Potrivit ISU Alba, în ultimele zile s-a acţionat cu 38 de autospeciale de interventie, 4 motopompe, 26 de ofiţeri şi 142 de subofiţeri şi maiştri militari.
Sâmbătă, 2 februarie, în prima zi a incendiului au acţionat şi pompieri din Hunedoara, Cluj şi Sibiu.
”A ars hala de producţie şi depozitare, spaţii administrative şi conexe pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Au fost protejate/salvate – 10 autocamioane, aparatură de laborator, butelii cu GPL, acetilenă etc., instalaţie depozitare azot, depozit motorină şi alte bunuri folosite în procesul de producţie. A fost protejată hala de producţie din imediata apropiere, aparţinând unui alt operator economic”, a transmis reprezentantul ISU Alba.
Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de şoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcţionat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut şi o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat şi unul dintre jucătorii importanţi la nivelul pieţei est europene, cu exporturi pe 4 continente şi achiziţii de materie primă din 80 de ţări.
De altfel, Solina România a arătat că activităţile de producţie vor fi transferate, temporar, către alte fabrici ale companiei din Europa, conducerea grupului francez dând asigurări că nu va renunţa la activităţile din România.