Robert Tiderle, administratorul agenţiei Papaya Advertising – care a realizat clipul „Copiii referendumului”, a declarat ieri că a fost informat de poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale a Poliţiei în urma unei sesizări făcute de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC), care a trimis către poliţie o întrebare adresată de un grup de 15 parlamentari.
„I-am informat pe poliţişti că toţi copiii prezenţi în clip au acordul părinţilor, există contracte pentru fiecare între Papaya Ardertising şi aceştia. De altfel, aceste contracte există la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, aşa că nu înţeleg de ce autoritatea nu a făcut singură aceste verificări şi a fost nevoie să sesizeze poliţia. Mi-a plăcut modul în care s-a comportat poliţia, ei nu au nici o vină, împreună am ajuns la concluzia că anchetează în premieră un spot publicitar. Am demonstrat că nu au fost abuzaţi emoţional, cât despre abuzul economic invocat de parlamentari în sesizarea lor – nici noi, nici poliţia nu ştiam ce înseamnă. Ştim că la fiecare contract există şi o remuneraţie”, a declarat Robert Tiderle.
Spotul „Copiii referendumului”, realizat de Papaya, a fost lansat pe 1 octombrie de Comunitatea Declic pentru a îndemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Mesajul clipului a fost: „Pentru ca răul să nu se întâmple, e suficient ca oamenii buni să stea acasă”. Clipul a fost inspirat de serialul HBO „Povestea slujitoarei” („The handmaid’s tale”), realizat după romanul omonim al scriitoarei canadiene Margaret Atwood.
Parlamentarii care au cerut anchetarea Papaya Advertising: Zece de la PNL, trei de la PSD şi câte unul de la ALDE şi minorităţi.