sâmbătă, aprilie 12, 2025
AcasăNaționalPrimele temperaturi sub zero grade înregistrate în această toamnă

Primele temperaturi sub zero grade înregistrate în această toamnă

S-au înregistrat primele temperaturi sub zero grade din această toamnă, pe Vârful Omu din Munţii Bucegi fiind minus 8 grade Celsius. La Bâlea Lac sunt minus 5,3 grade, iar pe Vârful Ţarcu minus 6 grade Celsius.

Marţi dimineaţa, termometrele arătau minus 6 grade Celsius pe Vârful Ţarcu şi minus 1 grad Celsius în Munţii Semenic şi Vârful Cunţu, din judeţul Caraş-Severin.

De altfel, potrivit meteorologului de serviciu din cadrul Staţiei Meteo Ţarcu, de luni seara a început să ningă, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ un centimetru pe vârful Ţarcu.

Potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, a Bâlea Lac sunt minus 5,3 grade, în timp ce la Păltiniş sunt minus 0,9 grade.

Temperaturi negative s-au înregistrat şi în Ceahlău şi în toată zona montană înaltă a judeţului Neamţ.

Potrivit Salvamont Neamţ, însă de luni seara staţia meteo automată care funcţionează în Baza Salvamont Dochia a înregistrat primele temperaturi negative ale sezonului de toamnă-iarnă. În jurul orei 23, temperatura a coborât în jurul valorii de minus 1 grad, iar marţi dimineaţă a ajuns la minus 4.

Prima ninsoare a căzut, luni, la altitudini de peste 2.000 de metri, în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, însă potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu ninsoarea a încetat, iar acum este ceaţă.

Pe Vârful Omu din Munţii Bucegi erau, marţi dimineaţă, minus 8 grade Celsius.

Până miercuri la ora 8.00 este în vigoare o atenţionare meteo de răcire accentuată a vremii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţa că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu rafale în general de 50…60 km/h şi temporar va ploua la început în vest, în centru şi în nord, apoi local şi în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marţi (25 septembrie) se va resimţi în toată ţara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului, anunţa ANM.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
11.6 °
10.6 °
70 %
2.7kmh
98 %
S
11 °
D
15 °
lun
16 °
mar
17 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Așa e regula acum, după ce-ți rupi roata într-o groapă, lași cauciucul acolo.

EDITORIAL

În ceea ce privește porția de circ, putem spune că avem cantitate cât să dăm și la alții, calitatea e discutabilă, însă ține gândul...

EPIGRAMA ZILEI

Problema ucraineană Se va rezolva la țar Numai printr-un emisar Ales pe ... Sprânceană! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...