Procesul în care fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, fiica acestuia, Camelia, şi Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, sunt acuzaţi de şantaj sau complicitate la această infracţiune a intrat în linie dreaptă. La ultimul termen al procesului, desfăşurat ieri la Curtea Supremă, procurorii au cerut nouă ani și patru luni, pentru fostul director al Antena TV Group, faţă de trei ani şi şase luni cât a primit la Curtea de Apel, între 7 și 12 ani închisoare pentru Dan Voiculescu, faţă de doi primiți la fond, iar pentru Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, închisoare cu executare, faţă de cei doi ani cu suspendare daţi de instanţa de fond. Aceştia au mai cerut majorarea amenzii primite de SC Antena TV Group, de la 350.000 lei la 500.000 lei, dar și condamnarea lui George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, și Șerban Pop, fost președinte al ANAF, la pedepse cu executare.
În timpul pledoariei, procurorului i s-a făcut rău, iar procesul a fost întrerupt un sfert de oră.
În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în perioada 16 aprilie-21 mai 2013, Sorin Alexandrescu, sprijinit de Camelia şi Dan Voiculescu, a exercitat în mod repetat acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administratorul firmei RCS&RDS, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând Antena TV Group. „Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți”, susțin procurorii.
Potrivit procurorilor informațiile pe care s-a sprijinit Sorin Alexandrescu pentru a exercita actele de șantaj la adresa părții vătămate au fost obținute de la Şerban Pop. Preşedintele ANAF i-ar fi remis lui Sorin Alexandrescu un set cu documente provenind de la angajații Gărzii Financiare, în condițiile în care, în calitatea sa de președinte al ANAF, era obligat să asigure confidențialitatea informațiilor obținute.