Drumul județean 208H Copălău – Cerbu – Dracșani, grav afectat de traficul greu și de nerespectarea limitelor de tonaj impuse de legislația în vigoare, va fi supus unor ample lucrări de reparații și întreținere.
Afectat în zona adiacentă podului peste râul Miletin, drumul va fi reabilitat prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP), cu finanțare de la bugetul propriu al Consiliului Județean (CJ). Proiectul de reabilitare implică refacerea fundației drumului și efectuarea unor săpături în profunzime pentru stabilizarea structurii acestuia, urmând ca ulterior să fie turnat un covor asfaltic pe o lungime de 900 de metri.
„Cu toții ne dorim drumuri bune și condiții sigure de circulație”
Etapa de execuție a lucrărilor de refacere a fundației drumului va fi urmată de o perioadă în care acestea vor fi lăsate sub trafic pentru urmărirea comportării în timp, pentru tasare și remediere a eventualelor deficiențe ce pot apărea, iar ulterior va fi turnat covorul asfaltic începând din drumul național 28B.
„Prioritizăm cu mare atenție toate lucrările pe care le executăm pe drumurile județene, programarea execuției lor fiind stabilită astfel încât să se îndeplinească toate criteriile și cerințele tehnice, pentru ca la finalul execuției să rezulte o lucrare de calitate, un drum județean ce oferă siguranță pentru toți cei care îl tranzitează. Disconfortul creat de aceste lucrări este unul considerabil, însă facem apel la înțelegerea și răbdarea participanților la trafic. Cu toții ne dorim drumuri bune și condiții sigure de circulație, și tocmai aceste tipuri de lucrări sunt cele care duc la îndeplinirea acestor obiective”, a precizat vicepreședintele CJ Botoșani, Dorin Birta.
La această dată, se mai execută lucrări și pe alte sectoare de drumuri județene, cum ar fi DJ 291C Pomârla – Racovăț, acestea fiind cuprinse în Planul anual de reparații și întreținere finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Botoșani.
„Lucrările ce se execută în această perioadă pe drumurile județene au fost astfel programate deoarece pot fi executate și pe temperaturi mai scăzute. Am considerat întotdeauna că este esențial să prelungim execuția lucrărilor de reparații și întreținere prin plombări la cald și covoare asfaltice atât cât condițiile meteo și temperaturile au permis, tocmai pentru că ne dorim să avem cât mai multe drumuri județene bune, să asigurăm o circulație rutieră bună pentru toți botoșănenii”, a completat Dorin Birta.