A vrut să scoată niște bani din cont, a efectuat operațiunea, dar a uitat să mai ia și banii din bancomat. Este pățania unui necunoscut, care este rugat acum să vină la poliție să-și preia suma.
Totul s-a petrecut sâmbătă, pe 14 octombrie a.c., de Cuvioasa Parascheva, când necunoscutul a mers la un bancomat de pe strada Cuza Vodă, a efectuat operațiunea de extragere, dar a uitat să mai ia și banii din fanta aparatului. Întâmplarea a făcut ca imediat după acesta a dispărut din zonă, la bancomat a ajuns un polițist local cu soția sa pentru a efectua o altă operațiune, iar aceștia au găsit bancnotele cu pricina. De bună credință, aceștia au ridicat suma și au predat-o la sediul Poliției Municipiului Botoșani, în ideea că păgubașul va veni aici pentru a sesiza întâmplarea. „Probabil s-a grăbit și, după ce a luat cardul din bancomat, a plecat fără să mai ridice și banii. Nu este o sumă uriașă, dar este considerabilă pentru orice persoană”, a spus Mihai I, polițistul local care a găsit suma respectivă.
Doar că, după aproape o săptămână, nimeni nu a venit să revendice banii. Prin urmare, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au decis să facă un anunț public. „Persoana care a folosit bancomatul și nu a ridicat banii este rugată să se prezinte la sediul Poliției municipiului Botoșani pentru a intra în posesia lor”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.
Pentru ca nu cumva suma să fie revendicată de un neavenit, unitatea bancară de care aparține bancomatul cu pricina nu a fost făcută publică, acesta aspect urmând să-l precizeze păgubașul atunci când va veni să ridice banii.
Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor este infracțiune. Astfel, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Potrivit Codului penal, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.