Ca şi Hala de carne, Hala de peşte constituie un obiectiv reprezentativ al judeţului, făcând parte din patrimoniul mondial Unesco.
Potrivit dr. Eugen Tiperciuc, ansamblul a fost proiectat în jurul anului 1910, când, odată cu dezvoltarea relaţiilor comerciale a fost nevoie şi de o modernizare a construcţiilor. Aşa s-a întâmplat că vechile dughene au fost demolate pentru a se construi două hale comerciale, cea de carne şi cea de peşte.
Cel care a realizat această clădire a fost inginerul Anghel Saligny, care a proiectat la Botoşani şi imobilul uzinei electrice.
Cu o arhitectură eclectică, această clădire a avut un rol important în definirea viitoarei
structuri urbane a municipiului Botoşani. Construcţia a fost special amenajată ca având
destinaţia de spaţiu pentru depozitare a peştelui viu.
În 2002, inundarea subsolului şi acoperirea găurilor de aerare au fost principalele aspecte care
au trebuit remediate pentru ca ansamblului să i se redea circuitul comercial.
Patru ani mai târziu au urmat reparaţiile generale asupra clădirii, care au durat aproximativ un
an. S-a intervenit la elementele de rezistenţă, insistându-se asupra fundaţiei. În acelaşi timp, o
altă parte a clădirii a fost transformată în spaţiu pentru vânzarea preparatelor din carne.