Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetățean moldovean, care s-a prezentat la controlul de frontieră fără a deține un permis de conducere recunoscut de statul român.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Situația a fost înregistrată în dimineața zilei de 13 august a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat un bărbat din Republica Moldova ce dorea să treacă frontiera la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere pe care susținea că l-a obținut de la autoritățile din Transnistria.
Când au verificat documentul, polițiștii de frontieră au constatat că permisul cu pricina nu este recunoscut de statul român și prin urmare bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Bărbatul a declarat că nu avea cunoștință că permisul nu este recunoscut de statul român, dar cu toate acestea poliţiştii de frontieră i-au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.
Sute de documente falsificate, depistate la frontieră
În prima jumătate a acestui an, polițiștii de frontieră români au depistat, la nivel național, peste 300 de documente false sau falsificate.
O bună parte dintre acestea au fost descoperite chiar în punctele de trecere a frontierei din județul Botoșani.
În scopul combaterii fraudei în documente, polițiștii de frontieră folosesc aparatură şi dispozitive de ultimă generaţie, capabile să ajute la descoperirea falsurilor (un exemplu în acest sens constituindu-l comparatoarele video-spectrale care analizează datele din documente în mai multe moduri – lumina albă, ultravioletă, infraroşu şi filtre de culoare, lămpile cu ultraviolete, mini-microscop etc).
O contribuţie importantă în depistarea unor astfel de falsuri o au ofiţerii care îşi desfăşoară activitatea în punctele şi centrele de contact ce funcţionează la nivelul frontierelor României, prin intermediul cărora se verifică, în mod operativ, documentele ce prezintă suspiciuni de falsificare.