Zi de sărbătoare pentru locuitorii orașului Darabani. Astăzi, 21 iunie, se împlinesc 186 de ani de la înființarea Târgului Darabani.
În anul 1837, la această dată, Theodor Balș obținea de la domnitorul Moldovei, Mihail Sturdza, Hrisovul Gospod Nr. 28, prin care localității Darabani i se atribuia statutul de târg. Dezvoltarea rapidă a Darabaniului a fost rezultatul acțiunilor întreprinse de familia Balș, influența acesteia fiind una benefică și cu viziune pentru viitor.
Numele localității Darabani, este de ordin toponimic. Alexandru Calimachi, domn al Moldovei între 1806-1819, a hotărât în anul 1815 să înființeze la Căbiceni, prima denumire a localității, ținutul Dorohoi, un corp de pază din oastea dărăbanilor. Această hotărâre pusă în aplicare, a stârnit atât curiozitatea, cât și entuziasmnul localnicilor. Cum limba și mentalitatea sunt într-o continuă transformare, locuitorii Căbiceniului au început să-și numească localitatea Darabani, în cinstea militarilor darabani. Prima ștampilă a localității, precum și hrisovul de înființare a târgului este din 1837, a precizat istoricul Octav Teioșanu în cartea sa „Monografia Laconică a Localității Darabani”, ediția a II-a.
Darabaniul a devenit cunoscut la nivel național datorită Festivalului „Zilele Nordului”. Zilele Nordului este un festival de muzică, arte, sport și călătorii. Festivalul este organizat de Asociația Nord, fondată de Ștefan Teișanu.