În acest sfârșit de săptămână, sunt aduse în atenția iubitorilor de teatru două dintre cele mai îndrăgite spectacole. Este vorba de „Watch Dogs” de Lucian Băleanu și „Bocitoarele vesele” după William Shakespeare.
Astfel, sâmbătă, 17 iunie 2023, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, poate fi vizionat spectacolul „Watch Dogs”, de Lucian Băleanu, în regia lui Alexandru Vasilachi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar din distribuție fac parte actorii Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei, Sorin Ciofu și Gina Patrașcu-Zamfirache.
Acțiunea spectacolului se desfășoară în interiorul unui culoar lăuntric dintr-un aeroport. Nimic ieșit din comun, dar în acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră , a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact.
Duminică cu ,,Bocitoarele vesele”
Duminică, 18 iunie, de la ora 18.00, tot la Casa Tineretului, în atenția publicului botoșănean va fi piesa „Bocitoarele vesele” după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun.
Din distribuție fac parte Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Lidia Uja,
Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Narcisa Vornicu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Ella Nistor, Bogdan Muncaciu, Gina Pătraşcu Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Gheorghe, Dragoş Radu, Lorena-Petronela Chiribuţă, Răzvan Amitroaei, Alexandra Vicol, Anastasia Șoptică, Volin Costin.
„Bocitoarele vesele” este o realizare artistică totală, dar mai ales unicat în
România. Este singurul spectacol în care tradiţiile arhaice şi geto-dacii reuşesc
să intre în lumea lui Shakespeare.
Regizorul Alexandru Vasilachi a spus că ,,totul a pornit de la o idee din una din piesele lui Shakespeare. Eu am mai făcut încercări de a adapta texte din Shakespeare la legendele noastre, la folclorul nostru.(…) Liniile de dragoste din opera lui Shakespeare arată tocmai raporturile de dragoste veşnică dintre oameni. Spectacolul este construit cu ecouri care vin de la daci, cu îndeletnicirile lor, cu cântecele lor. Tot ceea ce am moştenit noi din folclor vine tocmai din măreţia acestui popor”.