Angajații structurilor Ministerului Afacerilor de Interne au organizat mai multe concursuri cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.
Startul acestor activități s-a dat, începând cu ora 10:00, la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, unde aproximativ 40 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani au luat parte la concursul „Educație rutieră – educație pentru viață”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean, în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) și Primăria Municipiului Botoșani.
Prin această competiție, s-a urmărit formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor. Participanții au avut de parcurs o probă teoretică, pe bază de test grilă și o probă practică, ce a presupus parcurgerea traseelor de îndemânare cu bicicleta. Entuziasmul copiilor a eclipsat orice urmă de emoție și s-au avântat curajoși pe traseul special amenajat.
Concurs pregătit și de IJJ
De la ora 12:00, tot în parteneriat cu ATOP și municipalitatea, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani a derulat un alt concurs pentru micii curajoși. De această dată, jandarmii au instalat traseul aplicativ în fața Cercului Militar Județean. Traseul a inclus alergarea printre jaloane și pe cauciucuri, sărituri peste obstacole, rostogoliri, aruncări la ținte și mers în echilibru cu greutăți. Peste 100 de copii au dat dovadă de o determinare extrordinară și au parcurs traseul integral.
Distracție cu pompierul Sam
Distracția s-a mutat apoi în zona Parcului ,,Mihai Eminescu”. Aici, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), alături de Pompierul SAM, a expus autospecialele de intervenție și a organizat un concurs cu traseu aplicativ, atelier pirotehnic, tiroliană și prim-ajutor. De asemenea, cei mici au fost invitați să descopere cum ar trebui să reacționeze în cazuri extreme printr-o sesiune de desen și completat rebusuri, pentru cei mai mari. Pompierul Sam a fost și de această dată prezent, spre marea încântare a copiilor. Aceștia și-au dorit poze cu el, i-au pus întrebări sau doar l-au admirat sfioși. Dar, indiferent de vârstă, au vrut să vadă îndeaproape autospeciala de stingere cu apă și spumă, de descarcerare sau pirotehnică și au ascultat cu interes informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.