Marți, 30 mai 2023, de la ora 17.00, Memorialul Ipotești organizează o nouă ediție a întâlnirilor ,,Poeți în dialog”.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Invitații lunii mai sunt Mihail Gălățanu și Cristian Gălățanu. Evenimentul va avea loc în sala de expoziții temporare Horia Bernea și va fi moderat de Lucia Țurcanu.
Despre autorul Mihail Gălățanu
Mihail Gălățanu a publicat primele poezii în 1980, când era elev, iar în 1983 îi apare un grupaj mai amplu de versuri în Suplimentul Literar Artistic al „Scânteii Tineretului” (SLAST), însoțit de prezentarea Pe lozul câștigător scrie „Mihai Gălățanu”, semnată de Alex. Ștefănescu. A debutat editorial în 1987 cu volumul de versuri ,,Știri despre mine”, după care a mai publicat cărțile de poezie ,,Șcrâșnind în pumni cu grație”, ,,Bunicul Kennedy”, ,,Evanghelia lui Barabas”, ,,Mireasa tuturor”, ,,Poetuscaptivus”, ,,Memorialul plăcerii”, ,,O noapte cu Patria”, ,,Româna cu prostii”, ,,Diapazonul plictisit”, ,,Mormântul meu se sapă singur”, ,,Burta înstelată”, ,,Inima de diamant”, ,,Poeme amniotice”, ,,Mortul îndrăgostit”, ,,Casa de nebuni ai amorului”, ,,România aproximativă”, ,,Douăsprezece cântece înaintea nașterii”, ,,Culegătorul de cearcăne”, ,,Despre cum iubesc în timp ce mor”, ,,Trilogia nașterii”, ,,Văzătorii cu inima”, ,,Așteptând gloria”.
Mihail Gălățanu este autorul volumelor de proză scurtă ,,Strada Plantelor”, ,,Strada Plantelor și alte povestiri” și al romanelor ,,Meșterii de clopote”, ,,Mireasa fără corp”, ,,Stradivarius”, ,,French Cancan”, ,,Elixirul. Corpus Hermeticum”, ,,Ultimul Karamazov”, ,,Mormântul lui Ovidiu”. A mai publicat și câteva volume de eseuri, ,,Literatura de cartier: Un (posibil) manifest al generației ’90”. ,,Vol I: Orbirea lui Tiresias”, ,,Despre artă, misticism și nebunie”. ,,Corpus Christi”, ,,Cutia Pandorei”. ,,Elada sau Povești de familie (În căutarea obârșiilor)”.
Despre autorul Cristian Gălățanu