spot_img
joi, noiembrie 21, 2024
HomeLocal BTRezultatele simulării examenului de Bacalaureat. Rata de promovabilitate a crescut

Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat. Rata de promovabilitate a crescut

Elevii claselor a XII-a au susținut în perioada 27 – 29 martie, simularea probelor din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2023. La nivelul județului Botoșani, se observă o creștere a ratei de promovabilitate. Astfel, la limba română a fost de 69,08%, iar la matematică a fost de 31,76%.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Din totalul celor 2839 de elevi înscriși în clasa a XII-a învățământ de zi au participat la simularea probei de limba și literatura română 2674 de elevi, fiind absenți 165 de elevi.

Din totalul celor 939 de elevi înscriși în clasa a XII-a învățământ de zi, profil umanist sau învățământ vocațional,  au participat la simularea probei obligatorii a profilului – Istorie,  895 de elevi, absenți fiind 44 de elevi. Elevi înscriși în clasa a XII-a învățământ de zi, profil real, sunt în anul școlar în curs 1900 de elevi, iar la simularea probei scrise obligatorii a profilului – Matematică, au participat 1758 de elevi, absenți fiind 142 de elevi.

La ultima probă a simulării, proba la alegere, din totalul celor 2839 de elevi înscriși în clasa a XII-a învățământ de zi, au participat la simulare 2614 elevi, absenți fiind 225 de elevi.

Comparativ, observăm că la prima probă au susținut simularea 2674 de elevi (165 fiind absenți), iar la proba obligatorie a profilului au participat 2653 de elevi (186 de absenți). La ultima probă a simulării, proba la alegere, au fost cei mai mulți absenți – 225 de elevi.

Care este rata de promovabilitate

La disciplinele obligatorii ale profilului și specializării au fost înregistrate 11 note de 10 la limba și literatura română, 11 note de 10 la disciplina matematică. Totodată, la istorie au fost înregistrate 33 de note de 10. Astfel, la aceste probe promovabilitatea este: Limba română – 82%, Matematică – 54%, iar la Istorie -76%.

La disciplinele la alegere ale profilului și specializării au fost înregistrate 11 note de 10 la biologie, trei note de 10 la chimie, 5 de note de 10 la geografie. Totodată o notă de 10 la informatică și patru note de 10 la logică. Astfel, la această probă, promovabilitatea a fost: 56% la biologie, 75% la chimie, 100% la economie, 75% la filosofie, 53% la fizică, 83% la geografie, 85% la informatică, 69% la logică, 86% la psihologie, 64% la sociologie.

Rezultatele simulărilor comparate

Comparativ cu rezultatele simulării județene a Examenului de Bacalaureat, rata de promovare pe discipline, la nivelul județului Botoșani, se observă o creștere a ratei de promovabilitate. Astfel, la limba română a fost de 69,08%, iar la matematică a fost de 31,76%.

„Rezultatele au fost aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului național de bacalaureat nu sunt publice. La solicitarea elevilor și/sau a părinților notele vor putea fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare”, au transmis reprezentanții IȘJ Botoșani.

Conform calendarului, examenul național de bacalaureat se va desfășura după cum urmează:

12—14 iunie 2023 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A

14—15 iunie 2023 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B

14—16 iunie 2023 Evaluarea competențelor digitale — proba D

19—21 iunie 2023 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

26 iunie 2023 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă

27 iunie 2023 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă

28 iunie 2023 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă

29 iunie 2023 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

3 iulie 2023 Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00—18.00.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer senin
-2.8 ° C
-1.2 °
-2.8 °
75 %
2.2kmh
5 %
joi
-3 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
4 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Mai sunt și patrioți care-s pro europeni și nu așteaptă casele de la Simion, ceea ce e bine.

EDITORIAL

Deși mai sunt puține zile până când vom merge la urne, interesul românilor pentru dezbaterile electorale tinde spre zero, iar asta ar trebui să...

EPIGRAMA ZILEI

A dat neaua peste vii Peste dealuri și câmpii, Peste crângul cel pustiu Peste-al meu păr castaniu... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...