Miercuri, elevii din județul Botoșani care au obținut 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost premiați la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani. Aceștia au primit premii de câte 5.000 de lei, respectiv 2.000 de lei. Banii au fost oferiţi de Ministerul Educației prin IȘJ.
„Dumneavostră, dragi elevi, ați obținut aceste rezultate deosebite și pentru dumneavoastră și pentru județul nostrum. Dați-ne voie să ne mândrim cu voi pentru că meritați. Ministerul Educației a considerat că trebuie să vă remunereze, puțin, nu atât cât ar fi nevoie pentru munca pe care ați depusă. Cred este o recunoștiință pentru tot ce faceți voi și profesorii dumneavoastră pentru învățământul botoșănean”, a declarat inspectorul şcolar general, Bogdan Suruciuc.
Din echipa de tineri studioși cu media maximă la Bacalaureat fac parte șapte eleve: surorile gemene Andreea Irina și Mihaela Cezara Iurea, Raluca Ștefania Brumă, Elena Cristiana Crețu și Maria Culidiuc, toate absolvente ale Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Horopciuc Veronica, absolventă a liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani și Gîrțu Anamaria-Adelina, Liceul „Regina Maria” Dorohoi. Acestea nu au putut fi prezente fizic, deoarece se află în alte orașe pentru continuarea studiilor academice, dar au fost conectate online în cadrul evenimentului. Premiile tinerelor cu media maximă la Bacalaureat au fost ridicate de părinți.
„Suntem mândri de voi”
Cei cinci elevi premiați din județ, cu 10 pe linie la Evaluarea Națională sunt: Bogdan Chebac – Şcoala Gimnazială 17, Teodora Constantin – Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa”, Ema Ioana Andronic şi Alexandru Mihail Macovei – de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” și Andreea Anghel – Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.
„Țin să vă felicit din tot sufletul. Suntem mândri de voi. Eu am emoții poate un pic mai mari pentru că dintre acești copii cinci sunt foștii mei elevi. Pentru unii am fost profesoară chiar opt ani. Felicitări, dragi copii, mult succes în continuare și, dacă este undeva unde să duceți numele de Botoșani, să îl duceți în permanență”, a spus Cristina Bălăucă, inspector şcolar general adjunct .