vineri, aprilie 11, 2025
AcasăLocal BTProiect pentru copii marginalizaţi din municipiu. Elevii vor primi bani, o masă...

Proiect pentru copii marginalizaţi din municipiu. Elevii vor primi bani, o masă caldă şi o tabără

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani a primit o finanţare de aproape 800.000 de euro pentru sprijinirea copiilor din comunitățile marginalizate ale municipiului Botoșani. Aceştia ar urma să primească o masă caldă, o subvenţie de până la 1.400 de lei, o serie de cursuri, dar şi o tabără.

„Proiectul este aprobat pentru finanțare în valoare de aproape 800.000 de euro și se adresează copiilor din comunitățile marginalizate ale municipiului Botoșani. Zonele urbane marginalizate sunt Parcul Tineretului, Centrul Vechi și zona limitrofă a orașului. Acesta le oferă mai mult ca alte proiecte oportunitatea de dezvoltare personală și de dezvoltare a abilităților și aptitudinilor în cadrul unor cursuri pe care le pot urma după o evaluare aptitudinală standardizată”, a declarat managerul proiectului, profesor doctor Ada Alexandrina Macovei, inspector şcolar responsabil cu proiectele europene.

Campanie de informare demarată de IȘJ

Proiectul ”Educație, egalitate, nediscriminare, normalitate” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară-Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, pentru reducerea numărului de comunități marginalizate (romă și non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune social.

Obiectivul general al acestuia este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială prin dezvoltarea personală, dezvoltarea competențelor cognitive și culturale. Proiectul își propune să ofere sprijin pentru creșterea accesului și participării la educație pentru minim 200 de persoane, 100 de elevi și 100 părinți/tutori/reprezentanți legali ai acestora.

IȘJ a inițiat o campanie de informare pentru înscrierea elevilor și părinților în grupul țintă. În întâlnirile desfășurate la Școala Gimnazială ”Elena Rareș” Botoșani, Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani și la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani, membrii echipei de proiect și experții au prezentat participanților informații despre activitățile în care urmează să se implice. „Copiii vor beneficia nu doar de participarea la minimum 2 cursuri din cele 10 care sunt în portofoliul oferit, ci și la o tabără în vara anului următor și vor avea și o subvenție care poate ajunge la 1.400 de lei, în funcție de implicarea lor în proiect și de modul în care vor participa la activități”, a precizat managerul proiectului.

„E un proiect altfel”

Participarea la cursuri este gratuită, iar materialele necesare sunt asigurate prin proiect, participanților fiindu-le oferită pe toată perioada desfășurării cursurilor și o masă caldă.

„E un proiect altfel pentru că nu vorbim despre orele mediale și nici de un program școală după școală chiar dacă formatul este același cu masă caldă la amiază. Vorbim de cultivarea unor talente, a unor aptitudini, de descoperirea personalității și de conturarea ei, atât de la vârste fragede pentru copii primari, cât și pentru cei de gimnaziu și liceu care deja știu ce interese au, dar nu își pot permite, fiind dintr-o categorie defavorizată”, a mai spus Ada Alexandrina Macovei.

Persoanele interesate, care au domiciliul în zonele menționate și se încadrează în criteriile specificate în procedura de selecție a grupului țintă, se pot adresa managerului proiectului, prof. dr.  Ada Alexandrina Macovei, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani sau la conducerea unităților de învățământ din municipiul Botoșani. Grupul țintă se va constitui până la finalul anului în curs, iar în anul 2023 se vor derula toate activitățile din calendarul proiectului.

 

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
2.2 ° C
2.2 °
1.6 °
86 %
1.8kmh
83 %
vin
4 °
S
7 °
D
14 °
lun
17 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai bine ar fi în vacanță, dar pe viscolul ăsta e bun și teatrul.

EDITORIAL

În mod normal, un editorialist de la o publicație provincială ar fi trebuit să abordeze subiecte de interes local, cum ar fi demonstrația din...

EPIGRAMA ZILEI

Problema ucraineană Se va rezolva la țar Numai printr-un emisar Ales pe ... Sprânceană! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Primăvara vine cu o veste extraordinară pentru iubitorii de film! Între 22 aprilie și 31 mai, Happy Cinema îți oferă ocazia de a viziona...

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...