miercuri, aprilie 2, 2025
AcasăLocal BTSfaturi pentru pelerinii care merg la Cuvioasa Parascheva (video)

Sfaturi pentru pelerinii care merg la Cuvioasa Parascheva (video)

Sărbătorile Iașului, cu serbarea Sfintei Cuvioase Parascheva, este perioada cea mai așteptată de credincioșii din întreaga țară. Cel mai mare pelerinaj a început sâmbătă dimineața, la ora 6.00, când racla cu moaștele Sfintei Parascheva, cunoscută ca fiind ocrotitoarea Moldovei, a fost purtată pe umeri de preoți și depusă pe baldachinul de flori, de pe esplanadă.

Pentru a nu umbri frumusețea sărbătorilor, având în vedere că bolile nu țin cont de sărbătoare, medicii transmit câteva sfaturi pelerinilor.

Pentru țoți credincioșii, și mai ales pentru pelerinii care vin de departe și cu siguranță vor sta ore bune  la rând, este important de știut că organismul trebuie pregătit pentru pelerinaj. Mai exact: perioada care precede călătoriei la Iași trebuie să fie una de odihnă și alimentație echilibrată, bogată în proteine, grăsimi, glucide și vitamine obținute din fructe și legume.

Pentru cei care vin cu mâncare la pachet să se asigure că acesta conține alimente neperisabile și să nu uite să consume lichide. Cei care iau tratament pentru boli cronice să nu uite medicația acasă și să respecte administrarea acestora. Persoanele care prezintă simptome de boală respiratorie să folosească mască de protecție.

„Este un gest responsabil din partea acestora cat și pentru ceilalți din jur. De asemenea să anunțe personalul medical care, cu siguranță monitorizează desfășurarea fără incidente a pelerinajului, pentru a primi ajutor și recomandări”, a transmis medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Fiecare să aibă în bagaj îmbrăcăminte mai groasă și o pelerină de ploaia sau o umbrelă. Confortul termic, alimentația și hidratarea ajută organismul să facă fața oboselii care cu siguranță se acumulează după călătorie și apoi pelerinaj.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
9.4 °
96 %
2.7kmh
100 %
mie
9 °
J
9 °
vin
16 °
S
16 °
D
1 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încerci cu frumosul inițial și dacă nu ține, mai adaugi ceva mai pe înțelesul celor cărora te adresezi.

EDITORIAL

Frământările sociale din ultima vreme nu sunt singulare în istoria recentă a românilor. De-a lungul ultimelor două secole, istoria a consemnat multe asemenea momente....

EPIGRAMA ZILEI

La acea vorbă străveche („Nu te culca pe-o ureche!”) Am o întrebare ... nouă: Se poate pe amândouă? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...