Elevii de la Școala Gimnazială “Elena Rareș” au la dispoziție o “clasă a viitorului”. Acest proiect a fost prezentat de către profesorul Claudia Hârtie, în cadrul Campaniei “Dă culoare școlii tale”. În clasa viitorului, renovarea a fost făcută cu fonduri de la municipalitatea botoșăneană, iar dotările, cu fonduri atrase în baza unui proiect.
Potrivit cadrului didactic, în acea clasă vor învăța, prin rotație, elevii școlii. “Clasa include laborator fonetic pentru învățarea limbilor străine, cuburi interactive care comunică wireless cu tabla interactivă. Tabla interactivă multi-touch permite 100 de atingeri odată. The future classroom mai este dotată cu un microscop de ultimă generație, care transmite imaginea mărită de până la 100 de ori pe tabla interactivă. Sala de clasă îmbină zone de învățare, dar și de relaxare”, a transmis Claudia Hârtie.
Clasa viitorului, parte a proiectului <Veselie și culoare – paradisul verde de la școală>
Clasa viitorului a fost realizată în cadrul proiectului „Veselie și culoare – paradisul verde de la școală”. Școala Gimnazială ”Elena Rareș” Botoșani a obținut cel mai mare punctaj și un grant de 45.000 de lei pentru realizarea unui spațiu multifuncțional – clasă în aer liber, loc de recreere și socializare, care va fi util atât pentru desfășurarea unor activități cu caracter educațional, cât și pentru învățarea într-un mediu ambiental sigur și plăcut.
„Proiectul nostru, <Veselie și culoare – paradisul verde de la școală>, este o invitație la educație formală și nonformală, prin care își propune construirea unui ansamblu: foișor și spațiu verde amenajat de către elevii școlii. Ne dorim ca foișorul și grădina – Paradisul verde de lașcoală – să devină un laborator interactiv unde se poate descoperi, planifica, acționa, interveni, colabora, interacționa și socializa. Scopul acestui proiect este îmbunătățirea calității procesului didactic pentru a răspunde nevoilor concrete ale copiilor, prin asigurarea condițiilor și a spațiilor adecvate de învățare, de cunoaștere a mediului înconjurător, care să permită colaborarea și comunicarea interpersonală, factori de care elevii au o mare nevoie, mai ales în contextul actual”, a declarat profesorul Artimizia Merticaru, directorul școlii.
Potrivit oficialului, tot din dorința de a asigura un climat socio emoțional pozitiv în unitatea de învățămțânt, a fost amenajată și cancelaria profesorilor.