Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 16 – 31 august, în spațiul Colecției de Artă (Piața Revoluției nr. 12), expoziția personală ,,FASCINAȚIA CULORILOR”. Lucrările de pictură sunt semnate de artista Lila Lungulescu.
Absolventă a Facultății de Cibernetică de la Academia de Studii Economice București, Lila Lungulescu a fost pasionată de arta plastică în așa măsură încât, după absolvirea în 2016 a Școlii Populare de Arte Botoșani a urmat cursurile Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași, din 2018 devenind Master în arte – specializare pictură. În anul 2019 a fost admisă, ca membru stagiar, la Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala București.
Numeroase expoziții în țară și străinătate
Începând din anul 2015, Lila Lungulescu a participat la numeroase expoziții de grup și colective, în țară și în străinătate: Botoșani, București, Iași, Suceava, Brăila, Bacău, Slobozia, Ipotești, Tokyo – Japonia (2016), Balcic și Montana – Bulgaria (2020) și a avut expoziții personale la Botoșani, Iași, Suceava și la Galleria Gutenberg al Colosseo, Roma, Italia (2019), în anul 2016 primind Premiul de Excelență la proiectul-concurs de artă grafică și fotografie „Imagine RO”, expoziție organizată în Tokyo, Japonia cu sprijinul Ambasadei României în Japonia.
Referindu-se la actuala ,,personală”, artista menționa: ,,Fascinația și puterea culorilor se nasc din interacțiuni ale luminii. Ea se descompune în șapte culori fundamentale, culorile curcubeului: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet – ROGVAIV. Fiecare culoare are o vibrație proprie, o anumita lungime de undă și un anumit ritm.
Orice culoare ne influențează diferit la nivel fizic și psihic, iar puterea lor permite energiei vitale să atingă o stare de bine, de armonie. Culorile favorizează apropierea de latura spirituala a vieții, apariția inspirației, dinamizează intuiția, conferă candoare și puritate, aspirație spre ideal”.
Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 21 august 2022, de la ora 11.oo. Evenimentul cultural va fi prezentat de muzeograful Prezintă Ana Coșereanu.
Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 9.30 – 16.30, iar intrarea este liberă.