Vineri seară a început Street Food Festival la Botoșani. Concertele programate, dar mai ales standurile cu preparate alimentare, bere și deserturi au făcut pietonalul Unirii extrem de aglomerat.
Vedetele serii nu au fost artiștii care au performat pe scenă, ci sortimentele de fast food vândute pe pietonal. Absolut la toate standurile s-a stat la coadă, fiind aglomerat de după amiază până după terminarea concertelor, aproape de ora 23, când încă se aștepta cel puțin 15 minute pentru o comandă.
Prețurile preparatelor, foarte bine corelate cu inflația, nu au fost o piedică pentru clienți, noutatea conceptului de street food a atras oamenii ca un magnet, semnalând faptul că probabil a cam trecut vremea festivalurilor „tradiționale” organizate de politicieni, unde se cântă cine știe ce și se împart mici și bere, eventual cârnați.
Și comercianții sau bucătarii cu care am discutat s-au declarat surprinși de afluxul foarte mare de clienți. Au sperat să-și tragă sufletul în timpul concertelor programate, dar nu a fost să fie, pietonalul Unirii fiind la fel de aglomerat și pe timpul concertelor, ba chiar pe lângă scenă se putea circula mai lejer decât printre cozile la mâncare. Totuși, având în vedere prețurile produselor, probabil aglomerația nu i-a întristat foarte tare.
Seria concertelor a fost deschisă de JazzyBIT, un grup timișorean care a susținut peste 250 de concerte în 10 ani, nu dar în România, ci și în alte 16 țări și care își caracterizează muzica „loud jazz”.
Dar vedeta serii a fost grupul Vunk. Conduși de vocalul Cornel Ilie, membrii grupului au făcut spectacol, au cântat împreună cu publicul și au fost aplaudați de publicul încântat. Show-ul a beneficiat și de o sonorizare de excepție, cu mult peste media altor concerte care au avut loc în Botoșani.
Programul concertelor de sâmbătă este Melting Dice la ora 19 și Jurjak la 20.30.
Iar, având în vedere aglomerația de vineri, bucătarii, chefii, patiserii și vânzătorii de bere sau altele nu pleacă nici unul, cu siguranță.