Caz mai puțin obișnuit înregistrat vineri în județ. Pompierii au trebuit să intervină în stingerea a trei incendii, însă surprinzător este faptul că toate acestea au avut loc pe raza unei singure comune – Hudești. Primul eveniment cu foc s-a produs pe un câmp de la marginea localității, în jurul prânzului.
Pompierii militari și voluntari din comună au acționat prompt și au stins flăcările înainte de a produce pagube materiale. A ars vegetația uscată de pe aproximativ două hectare. „Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un fumător neglijent care a aruncat la întâmplare un rest de țigară aprinsă”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).
Bucătărie în flăcări din cauza unui jar căzut din sobă
Spre seară, bunurile din bucătăria de vară a unei bătrâne din localitatea Bașeu s-au aprins de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. Femeia a încercat să stingă flăcările, dar nu a reușit. Vecinii au fost cei care au sunat la pompieri, după ce incendiul s-a extins și la un depozit de lemne și un adăpost de animale.
„Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 11 pompieri militari și voluntari, aproape o oră. Femeia a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului de la un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță”, a adăugat Dorina Lupu.
Cinci ore mai târziu, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani au primit un nou apel din comuna Hudești. De această dată, ardeau bunurile din casa unui localnic din Baranca. Cel care a sunat a fost chiar proprietarul casei. Acesta s-a trezit din somn cu casa plină de fum. Imediat și-a evacuat familia din clădire.
„Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că ardeau bunurile dintr-o încăpere și că exista riscul propagării flăcărilor la întreaga locuință. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind scurtcircuit”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani..
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.