În ultimele 24 de ore, pe raza județului Botoșani s-au produs șase incendii. Focul a izbucnit în Bajura (oraș Darabani), municipiul Botoșani, Trușești și Răuseni. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la Trușești a ars parțial un buldoexcavator, iar la Bajura flăcările au distrus un autoturism, dar și garajul unde era parcat. „Cele două incendii au fost generate, cel mai probabil, de un scurtcircuit”, au precizat reprezentanții ISU.
Tot din cauza unui scurtcircuit, o hotă din bucătăria unui apartament din municipiul Botoșani a luat foc. Flăcările au fost stinse înainte de a produce pagube materiale însemnate. Și o oală uitată pe aragazul în funcțiune a luat foc, iar pentru înlăturarea pericolului au fost chemați pompierii. La Răuseni și în municipiul Botoșani s-au înregistrat două incendii de vegetație uscată.
Pentru stingerea celor șase incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 43 de pompieri militari și voluntari. Pe timpul intervențiilor au fost protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.500.000 lei, însă flăcările au lăsat în urmă pagube materiale de aproape 100.000 lei.
30 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore, pompierii și salvatorii SMURD din județul Botoșani au intervenit în 30 de misiuni. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, s-a acționat pentru stingerea a șase incendii și acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 16 persoane care aveau probleme medicale. La aceste evenimente se adaugă două activități de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, două misiuni în sprijinul refugiaților, două acțiuni de recunoaștere în teren, de informare și educare preventivă, dar și două misiuni de asanare a unor fântâni.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. „Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro”, este sfatul pompierilor.