joi, aprilie 10, 2025
AcasăLocal BTColonelul Tiberiu Furdui a fost condus pe ultimul drum (video)

Colonelul Tiberiu Furdui a fost condus pe ultimul drum (video)

Colonelul în rezervă Tiberiu Furdui a fost condus, duminică la amiază, pe ultimul său drum. Sicriul cu trupul neînsufleţit a părăsit pentru ultima dată curtea casei, din localitatea Vorona.

Însoţită de sute de oameni îndureraţi, maşina mortuară a străbătut drumul de la casa colonelului până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vorona Centru. Acolo, un sobor de nouă preoţi a ţinut slujba, la care au luat parte fiul şi soţia colonelului, membrii familiei, fosţi colegi din cadrul IPJ, dar şi o mare parte din locuitorii comunei Vorona.

„Ai plecat, Tibi dragul meu! Discret, aşa cum ţi-a fost viața! Ai fost, în primul rând, cel mai bun prieten, ai iubit mult oamenii, deși îi vedeai tot mai puțin. Nu te-a lăsat sănătatea ta precară din ultimii 20 de ani. Ai fost pentru copii şi nepoţică, tata şi bunicul cel vesel şi bun. Știu că în sufletul tău ai fi dorit poate să fii în Tisa ta natală, dragostea vieții tale, însă respectul față de mine te-a determinat să te lași în voia mea. Drum bun, dragul nostru, OM iubit de toți cei ce l-au cunoscut”, a spus soţia acestuia, Tatiana Furdui.

După slujba de la biserică, trupul neîsufleţit urma să fie înhumat chiar în curtea bisericii.

Cel mai logeviv purtător de cuvânt din istoria poliției botoșănene

Tiberiu Furdui a fost unul dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri din Biroul Teritorial Botoşani al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Acesta s-a pensionat în anul 2015. Colonelul în rezervă Tiberiu Furdui, care a activat în DGA de la înfiinţarea instituţiei, în 2006, s-a pensionat la vârsta de 56 de ani.

Furdui a fost cunoscut ca fiind cel mai longeviv purtător de cuvânt din istoria Poliţiei din Botoşani, acesta ocupând această funcţie aproximativ zece ani. Tiberiu Furdui a venit în Botoşani în 1993, după ce a lucrat ca ofiţer de poliţie la Poliţia oraşului Lupeni (Hunedoara). Ofiţerul pensionar avea intenţia de a-şi concentra atenţia pe literatură, el urmând să se dedice scrierii unor cărţi.

Reprezentanții IPJ Botoșani sunt în doliu și au primit cu durere vestea cumplită. “Conducerea I.P.J. Botoşani şi întregul colectiv al unităţii este alături de familia îndurerată în aceste momente cauzate de trecerea la cele veşnice a celui ce a fost un adevărat profesionist și un exemplu pentru toți colegii săi, colonel în rezervă Tiberiu Furdui. Transmitem îndoliatei familii şi tuturor celor apropiaţi întreaga noastră compasiune şi sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Colonel pasionat de literatură

Născut pe 16 martie, 1959, la Tisa, în judeţul Hunedoara, colonelul Tiberiu Furdui a absolvit Facultatea de Flosofie de la Cluj Napoca şi de tânăr a fost prieten bun cu literatura şi a adorat cultura. În ciuda pregătirii sale umaniste, profesor de filosofie, a ajuns până la urmă să lucreze în Poliţie. Nu i-a părut niciodată rău că nu urmat o carieră didactică şi a înţeles că destinul său a fost să fie poliţist. Nu şi-a neglijat însă nici pasiuna, de a scrie literatură.„În perioada când eram student la Cluj am lucrat ca redactor la două reviste. Normal că, dacă nu-ţi mergea mâna, nu puteai să scrii în presă. Nu prea câştigam bani. Era e chestie de pasiune. Atunci au fost începuturile mele literare. Mai târziu, după ce am început să lucrez în Poliţie, am reuşit să scriu prima mea carte, în colaborare cu doctorul Nicole Vlad, spunea Tiberiu Furdui, în urmă cu 11 ani într-un interviu.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
2.7 ° C
2.7 °
1.6 °
67 %
9.9kmh
100 %
J
3 °
vin
5 °
S
7 °
D
15 °
lun
17 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

În sfârșit, poezia e protejată la Botoșani.

EDITORIAL

Chiar dacă România este republică semi-prezidențială – cu șef de stat și de guvern – președintele are importanța lui, mai ales la capitolul imagine...

EPIGRAMA ZILEI

Berbecuț Bârsan, ce ești năzdrăvan, Doar tu ne-ai băgat, adânc în rahat Deși ai primit, lucrări, înmiit De la noi, șira de paie și oloiul din tigaie... -...

HAPPY CINEMA

Primăvara vine cu o veste extraordinară pentru iubitorii de film! Între 22 aprilie și 31 mai, Happy Cinema îți oferă ocazia de a viziona...

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...