Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Profesională de Cooperaţie Botoşani au marcat Ziua Europei într-un mod inedit. „Ziua Europei, zi dedicată păcii şi unității în Europa, a fost marcată la Școala Profesională de Cooperație prin activități ce au avut în prim plan importanța acestei zile, însemnătatea, valorile și simbolurile Uniunii Europene. Cum fiecare ţară membră îşi păstrează limba, simbolurile naţionale, cultura, credinţa, tradiţiile și obiceiurile culinare, elevii Școlii Profesionale de Cooperație, sub atenta supraveghere și îndrumare a profesorilor, au studiat și au evidențiat specificul culinar al țărilor din Uniunea Europeană”, a declarat profesorul Mihaela Babiuc.
Elevii de la calificările Bucătar, respectiv Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație au pregătit mâncăruri specifice țărilor membre UE. „Printre preparatele prezentate de tinerii bucătari s-au aflat: gulașul unguresc, șnițelul vienez, bruschete ca în Italia, salata grecească, micul dejun franțuzesc, salata bulgărească, piroștile poloneze, dar și fasolea cu cârnaţi specifică ţării noastre. Activitatea s-a încheiat cu degustarea preparatelor, o delectare pentru papilele gustative”, a mai spus Mihaela Babiuc.