Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, care a ajuns în stare foarte gravă la Urgenţe după ce s-a înecat cu o bucată de carne, şi-a pierdut viaţa. “Pacientul a ajuns la spital decerebrat, din cauza hipoxiei. Din păcate nu a avut nicio achiziție neurologică, starea continuând să se deterioreze. În cursul nopții de luni spre marți a intrat în stop cardio-respirator, care nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare”, a precizat medicul primar Claudia Malancea, sefa sectiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.
În a treia zi de Paşti, bărbatul, dintr-o localitate din apropierea municipiului, se afla acasă şi se pregătea să ia masa cu rudele. La un moment dat, însă, acesta a băgat în gură o bucată mult prea mare de carne şi s-a înecat. Aproape instantaneu, bărbatul s-a probuşit pe podea, învineţindu-se de la lipsa de oxigen. Îngroziţi, cei de lângă el au încercat să îi acorde primul ajutor, sunând imediat şi la 112.
La faţa locului a fost dirijat echipajul cu medic al SMURD, cadrele medicale reuşind să îl aducă la viaţă din nou pe bărbatul a cărui inimă se oprise complet. Ulterior, acesta a fost transportat la Urgențe, fiind în stare critică din cauza hipoxiei cerebrale, adică a privării de oxigen a creierului.